reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Wiolcia_6 i tak taka ilość ubranek w zupełności Ci wystarczy :tak:. Dzidziuś szybko będzie wyrastał z ciuszków :-).

Oj ja też pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży i wpadłam w wir zakupów. Też nakupowałam różnych niepotrzebnych rzeczy. Teraz jest zupełnie inaczej. Jednak uważam, że nie należy sobie tego odbierać bo to kupowanie dla dzidzi było najprzyjemniejsze pod słońcem :) Także kupujcie dziewczyny i jak najwięcej przyjemności z tego czerpcie :)

Od dziś mam łóżeczko turystyczne w domu. Na razie ma służyć mojemu siostrzeńcowi, kiedy zjadą ze Szkocji, ale będzie już czekać na naszą dzidzię. Dziś mama przeglądała szafy i okazało się, że pochowała sporo ciuszków po mnie i moim rodzeństwie. Niektóre wiadomo sprane, ale inne to śliczności, których teraz w sklepach się nie kupi. Jak mnie natchnie, to wszystko przejrzę, wypiorę wybrane i będzie jak znalazł dla dzieciaczka. No i siostra przyjeżdża za 2 tygodnie i obiecała mi przywieźć ciuszki po synku, który właśnie wyrósł z rozmiaru 62. Stąd czekają mnie spore oszczędności :-) i dlatego na razie nie planuję "ciuszkowych" zakupów.

Ja od wczoraj w końcu mam wypełnioną nową komodę malucha-ciuszkami po synku :) Weekend spędziłam u mamy to przejrzałam kartony z ciuszkami po Olku. Już wiem co mam i co mi brakuje.

Potrzebuję: po 4-5 bodziaków rozm. 56 i 62 ( kr i dł. rękaw), dużo skarpetek :-) ( koooooocham malusie skarpetki ) bo dostałam dużo takich śpiochów ( Olek już był wtedy za duży i tylko kilka razy w nich spał ) Little Farm Bundler 2-Pk : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

po 2 komplety wyjściowe 56 i 62

Pieluchy tetrowe
2 koce - jeden dyżu i gruby na spacery a drugi polarowy do przykrywania w domu
pieluchy
akcesoria do obcinania pazurków

2 komplety pościeli+ 2 prześcieradła
karuzela
leżaczek
fotelik samochodowy
0+ smoczek
0+ smoczek do butelki + ew. butelkę

Wsio :)

reklama
A ja mam dzisiaj w planach przejrzeć ubranka po Julci, pozostawiać te, co bardziej neutralne choć może kilka sztuk tylko się znajdzie, resztę wyprać, wyprasować i wystawić gdzieś na sprzedaż, może chociaż za pare gorsików się uda to wtedy kupię coś nowego dla maleństwa. Rózowych sukienek już nie planujemy używać bo to moja druga i ostatnia ciąża ;)

Do góry