reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Dziewczyny czy, któraś z Was zna wózek X-Lander XQ?? Zastanawiałam się nad zakupem XA i nie wiem, który wybrać a rodzice (główni sponsorzy) juz się pytają ;)

Ogladalam XQ w sklepie i jak dla mnie jak wszystkie X-landery bomba, leciutki, zwrotny i piekna nowa kolorystyka... Ja wybralam dla nas XV, bo koniecznie mają być 3 koła:-)
Ale jezeli miałabym wybierać między XA i XQ, to wybrałabym XQ, jest juz troszkę nowocześniejszy...

Na dniach mam mieć w domu łóżeczko turystyczne. NA razie ma słuzyć przez 3 tygodnie mojemu siostrzeńcowi, ale już zostanie dla dzidzi. Ciekawa jestem w jakim jest stanie i czy nie trzeba będzie dużo czyścić.

madziara fajnie, że piszesz właśnie o XQ.
Już tez kiedyś wspominałam o tym wózeczku na forum bo chcę właśnie go kupić. Tylko jeszcze nie miałam okazji zobaczyć go naocznie. Mnie przekonuje do niego przede wszystkim waga.
Ale skoro mówisz, że fajny to coraz bardziej się do niego przekonuję:)))

Zauważyłam własnie, że XQ jest z nowszych wózków bo mało opinii w internecie więc tym bardziej dziękuję ci madziara za komentarz. XQ bardzo mi się podoba, tylko XA był sprawdzony przez znajomych ale mimo wszystko chcę właśnie kupić XQ. Potrzebuję wózka do jeżdżenia po różnych terenach - piasek, las, chodniki itp. Dziwi mnie tylko to, że XA jest droższy od XQ ...

ps I o co chodzi z tym siedziskiem kubełkowym??

Ostatnia edycja:
Podejrzewam, że cena zależy od narzutu sklepu, bo ja byłam w jednym i wszystkie x-landery były w tej samej cenie. Rozmawiałam ze sprzedawcą i stwierdził, że bardzo szybko mu schodzą i nie miał z nimi problemów.

A siedzenie kubełkowe jest podobno lepsze, bardzie anatomiczne dla dziecka. Nie jest to typowy kwadrat z prostym oparciem, tylko materia układa się owalnie wzdłuż plecków, jakby dziecko siedziało w kubełku
Poczytaj więcej tutaj:
W temacie wózków- siedzenie kubełkowe : Dziewięć miesięcy

Dzieki za linka poczytałam sporo o tych siedziskach i mam mętlik w głowie. X-Lander XA ma zwykłą spacerówkę natomiast XQ ma siedzisko kubełkowe... Jest wiele negatywnych opinii o tym siedzisku a mnie się takie podoba... Dobrze, że do kupna wózka pozostało jeszcze kilka miesięcy :))

reklama
ja na szczescie wozek mam z glowy - moja emmaljunga lezy juz wyprana i czeka na dzidziusia.

co do kubelkowych sziedzisk - ja wole normalne, bo jest wygodniejsze jak dziecko zasnie. moja Ninka latem jak bylismy gdzies nad woda albo na wyjezdzie na dlugich spacerach spala w wozku i mogla sie wygodnie przekrecic na boczek. w kubelkowych chyba tak sie nie da, ale nie do konca sie znam ;-)

Do góry