reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

a powiedzcie czy dzieciaczki za bardzo sie w tych śpiworkach nie plątają?mój narazie śpi pod kołderką, ale właśnie przeważnie on gdzie indziej a kołderka gdzie indziej.Tylko że mój wędruje po całym tym łóżeczku i nieraz położe go w jedną stronę a budzi się w drugą. Może byłby dobry pomysł z tym śpiworkiem.. ?

Moje dziecie jak śpi w śpiworku to właśnie nie lata po całym łóżeczku ewentualnie przekręci się z plecków na brzuszek i odwrotnie. Dlatego ja ubieram mu śpiworek jak już musze, a tak to w zimie np. Miał takie welurowe śpiochy i teraz też mu chce takie kupić lekko go przykrywałam kołderką ale jak sie odkrył to się nie martwiłam a na pewno będzie miał większą swobode. Chociaż bardzo lubie śpiworki i pewnie znów mu kupie.

Mam pytanie do mam mających już starsze dzieci. Kiedy zazwyczaj zaczynacie kupowac zimowe rzeczy? Bo nie chce się obudzić w momencie kiedy już na dworze bedzie 0 stopni a w sklepach będą już poprzebierane rozmiary. Boje się że nic ładnego nie uda mi się już wtedy kupić. Poradźcie coś.

reklama
Ninka raz spała w śpiworku, ale obudziła się cała spocona i przestałam go stosować. Teraz śpi tak: w bodziaku z dł rękawem i w rampersach, potem chcę to zamienić na bodziaka z kr rękawem i pajaca, do tego przykrywam ją kocykiem polarowym (taki cienki z Bobasa). Jak się odkopie przy zasypianiu, to ją nakrywam drugim takim samym kocykiem, zwłaszcza nogi bo te zawsze odkopuje. I jest ok. Moje dziecko jest bardzo ruchliwe, zwłaszcza jak się przebudzi to zaraz przewraca się na brzuszek i chce raczkować więc nie chcę krępować jej ruchów. Więc na razie nie będzie spać w śpiworku, może jak już będzie bardzo zimno.

Moja jeszcze na razie śpi w bodziaku z krótkim rękawkiem i długich spodenkach, ale pewnie już niedługo będę musiała przejść na pajace (bodziaków pod pajac nie podkładam). No i przykryta kołderką i plaściutka podusia z pierza pod główkę. Śpiworków nigdy nie miałam i nie stosowałam, więc nie pomogę w tym temacie.
A zimowe rzeczy najlepiej już teraz kupić, bo potem będą poprzebierane, a ceny nie zmaleją. Ja jestem na etapie kupna bucików zimowych dla synka i mam z tym spory problem - albo strasznie drogie albo straszne badziewie.

Ostatnia edycja:
Ala śpi w pajacu przykryta kołdrą. Odkrywa się, ale staram się ją przykrywać (o ile się obudzę). U synka zrezygnowaliśmy już z pajaców i śpi w piżamie (oczywiście też odkryty przez pół nocy). Jak zrobi się zimno dorzucę małej tylko body na krótki rękaw pod pajaca.

Sylvanas ja kupuję zimowe rzeczy głownie wiosną i późną zimą jak są duże przeceny - kupuję większe, tak żeby zimą były ok. A tak na bieżąco to staram się około października dokupić to czego nie mam (buty itp.).

Delfin_ona a co ci się stało z Espiro? Kółka czy coś innego?
Ja bym nie potrafiła tak malutkiemu dziecku kupować w lutym ubrania na przyszłą zimę. Róznie dzieci rosną i ciężko jest przewidzieć jak będą nosiły rozmiar, a nie znoszę ubierać dziecka w ubrania, w których tonie do końca zimy.
A co do śpiworków do wózka mi pani w sklepie powiedziala, że dla takiego 9-miesięczniaka lepsze polarowe, bo owczą wełnę będzie skubać. Chyba coś w tym jest, bo nasze dzieciaczki już skubią co się da i biorą do buzi.

Ostatnia edycja:
U nas drewniane klocki są na topie - kupiłam jakiś czas temu w Biedronce - taka układanka - są płaskie okrągłe i kwadratowe klocki z otworami w kształcie kółek, trójkątów i kwadratów i nakłada się je na odpowiednie kształty na deseczce. Isiu ich oczywiście nie nakłada, tylko rozrzuca, no i lubi je gryźć ;)

reklama
Do góry