reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

MONIKA - z tymi ruchami maluszka to jest tak, ze liczy sie wszystkie kopnicia, poruszenia, przeciagniecia itd i musi byc minimum 10 na godzine - a zazwyczaj tyle jest w ciagu kilku minut (u nas tez :-) ). Tak wiec wiecej jest ok, mniej nie powinno byc. A jak jest mniej, to nalezy cos zjesc, polozyc sie, zrelaksowac i sprobowac znowu liczyc...;-)

reklama
Ja slyszalam, ze te ruchy to sie liczy gdzies po 38 tygodniu, ze wczesniej to nie ma sensu.
ja w kazdym razie tez jeszcze nie liczylam

Po 28 tyg. NICZKA - tak mi mowil gin i tak czytalam w paru ksiazkach. Ale ja tez nie liczylam, moj maly prawie caly czas sie rusza, wiec nie ma potrzeby zeby liczyc....:-D

Witajcie kochane!!!
Ja też nie liczę ruchów, mój gin nic mi o tym nie mówił - może nie zawsze jest taka potrzeba. Swoją drogą to jak bym miała tak liczyć to nic innego nie mogłabym robić tylko wsłuchiwałabym się w swój brzucholek. Z drugiej strony czuję że mój maluch już troszkę spokojniejszy się zrobił, nie wariuje tak szalenie tylko się rozpycha, a i pęcherz mam dzięki temu wielkości chyba orzecha włoskiego.... ;)....
Właśnie się szykuję do zrobienia spisu jeszcze potrzebnych nam rzeczy, bo duuużo muszę jeszcze nabyć - na razie mam tylko ciuszki na które nie mogę się napatrzeć - są takie słodziutkie.... :)
I zrobię sobie też listę rzeczy do szpitala, bo torbę już sobie z rodzinnego domku przywlokłam, tylko muszę ją powoli zapełniać...
Ale lubię takie planowanie... !!! ;)

Ja pytalam sie lekarza i ion wlasnie jakos tak mowil ze po tym 38.
Chodzi o to, zejak zaczyna sie mniej ruszac to idzie na porod albo cos sie zle dzieje, wiec rozumiem, dlaczego ty masz liczyc.

często Wasze brzuszki mają czkawkę???

bo mój to tak:-) :-) :-) , teraz też włąśnie sobie lekko daje,hihi

MOJE SŁONECZKO CZASAMI MIEWA CZKAWKĘ NO ALE PEWNIE JA JĄ TLYKO ODCZUWAM CZASAMI A JEST ONA CZĘSTO :-)

TERAZ TO CZUJE TYLKO JAK MALUSZEK SIĘ ROZPYCHA,JAK SIĘ WIERCI,CZASAMI PUKNIE NÓŻKĄ CZY RĄCZKĄ JEGO RUCHY SĄ CAŁKIEM INNE NIŻ WCZEŚNIEJ :-)

reklama
Mój maluszek tez ma często czkawke :-)
A jego ruchy też są inne niż wcześniej - chyba ma już malutko miejsca, teraz to tylko się rozpycha i wierci. I po prawej stronie brzusia mam jego nóżki i często jakoś tak nimi robi, że ta prawa strona brzucha jest taka mocno wypukła niż ta lewa i brzuszek się robi taki niesymetryczny - śmiesznie to wygląda :-D

Do góry