reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
dziewczyny karmiące WYŁĄCZNIE piersią- co robicie gdy musicie wyjsć na konkretną godzinę (np do gina)?? Co jeśli dzidzia się obudzi na cyca a was nie bedzie? Macie odciągnięte mleczko "na czarną godzinę" czy po prostu nie dopuszczacie do takich sytuacji?

ja staram sie wychodzic pomiedzy karmieniami ale jak się nie uda i Wiolka sie drze to M zapycha mała herbatką koperkową a ja jak wracam do daję cycusia;-)

Ja chyba normalnie się odstrzelę:eek: Znowu całą noc starego chłopa mojego dziecię udawało:-(Nici ze spania i w dzień i w nocy. Kupiłam napstępne krople Infacol ale wąpię w działanie a czekam jeszcze na Sab Simplex co niby są cudowne na kolki i wzdęcia:tak: Jak nie pomogą to się chyba nimi opiję:crazy:

Ja chyba normalnie się odstrzelę:eek: Znowu całą noc starego chłopa mojego dziecię udawało:-(Nici ze spania i w dzień i w nocy. Kupiłam napstępne krople Infacol ale wąpię w działanie a czekam jeszcze na Sab Simplex co niby są cudowne na kolki i wzdęcia:tak: Jak nie pomogą to się chyba nimi opiję:crazy:

Mam nadzieje,ze jednak pomoga...U nas czynily cuda.....

Tak też słyszłam. Niestety w aptece Polandzie ich nie ma:-( i zamawiałam gdzieś w Czechach i trzeba czekać nawet do 10dni:-( A za dziesięć dni to padnę:-)

Tak też słyszłam. Niestety w aptece Polandzie ich nie ma:-( i zamawiałam gdzieś w Czechach i trzeba czekać nawet do 10dni:-( A za dziesięć dni to padnę:-)

Kurde czemu nie mowilas?Wyslalabym Ci stad kurierem albo przez kumpla,ktory czesto jezdzi....
U nas te krople,naprawde czynily cuda..Do 15 minut po podaniu dziecko spalo spokojnie,to samo u kuzynki i paru kolezanek,ktorym kupowalam te krople....smialy sie nawet kumpele,ze zostalam dilerem sabsimbleksowym;-)

A bo dopiero później doczytałam w jakich krajach są one dostępne:tak: Ja teraz zaczekam te kilka dni ale jak pomogą to następnym razem poproszę Ciebie jeśli można:tak: bo z Czech wychodzi przesyłka drożej niż kropelki które są po 14zł:tak:A ile u was kosztują? Zresztą zależy mi przede wszystkim na czasie:tak:

Ja się pochwalę, kupiłam sobie muszle laktacyjne z aventu i jestem zachwycona.
Są tam wentylowane (pomocne przy gojeniu) i niewentylowane (do zbierania pokarmu). Podczas karmienia piersią, na drugiej zamontowałam te muszle do zbierania pokarmu i zebrałam 40 ml mleka, które normalnie wyciekłoby do wkładki. Niby nie dużo, ale w ciągu dnia trochę się na zbiera, dzięki czemu, jak zabraknie to podam swoje mleczko, a nie sztuczne ;-):-D
Tylko dla mnie dziwne jest, bo na opakowaniu piszę, że mleko które mogę później podać małemu, to tylko to co zostanie zebrane podczas karmienia lub odciągania laktatorem. Pozostałe muszę wylać.

A bo dopiero później doczytałam w jakich krajach są one dostępne:tak: Ja teraz zaczekam te kilka dni ale jak pomogą to następnym razem poproszę Ciebie jeśli można:tak: bo z Czech wychodzi przesyłka drożej niż kropelki które są po 14zł:tak:A ile u was kosztują? Zresztą zależy mi przede wszystkim na czasie:tak:

Mozna prosic;-)Przesylka to jakies grosze ale krople wyjda drozej niestety:-(Bo kosztuja jakies 5 EUR...A euro chyba kosztuje jakies 4 zl?...ale jesli bede mogla pomoc-wal jak w dym;-)

reklama

Ja polecam na kolki krople Mylicon - Johsona&Johsona. U mnie dzialaja cuda.
Wczoraj caly dzien bez kolek.

Do góry