reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
Ja również ma do sprzedania taki laktator, kupiłam go jakies 10dni temu, użyłam również kilka razy.

No, to było najgorzej wydane 200 zł przeze mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Decyzja o zakupie zapadła gdy myślałam, że rozerwie mi cycki. Gdybym wiedziała, że taki stan potrwa tylko 2 dni grubo bym się zastanowiła nad tym zakupem.

Ja mam dokladnie taki sam jak agusia.

Ja tez zbyt szybko podjelam decyzje o kupnie tego laktatora. Poprostu polozna troszke mnie nakrecila, ze moge rozchulac laktacje, no i pewnie by sie udalo, ale moj maluszek moje mleko ulewa w strasznych ilosciach i nawet jakbym miala mleko to i tak musialabym sciagac i zageszczac, wiec ja w tym sensu wiekszego nie widze, bo na sciagniecie czasu mi teraz brak a co dopiero jak maly by jadl moje mleczko 8razy dziennie.

dziewczyny ja karmie tylko piersia i dzis zauwazylam na dole jednej piersi zgrubienie, probowalam rozmasowac ale nie zniknelo. Po karmieniu tez nie zniknelo. W dzien karmie dosc czesto ale w nocy Maksiu spi nawet 6 godzin, budze sie z cyckami pelnymi mleka i to moze od tego? Nie wiem co z tym zrobic, nie bola mnie piersi, nie sa czerwone i nie bardzo wiem czy to cos groznego. Co myslicie?

nalka zrób sobie ciepły okład przed karmieniem w tym miejscu - ciepło ułatwia spływanie mleka z kanalików i nakarm dziecię "spod pachy", często pomaga. Nie masuj tego bo tylko pogorszy sprawę.

dziewczyny z tym laktatorem ja się narazie wstrzymuje, boje się że się u mnie unormuje laktacja i znowu niebedzie potrzebny, narazie się pomęcze ręcznym, za dużo wydatków ostatnio niestety.

Ja nawet nie wiem ile mam mleczka w cyckach...też mi się wydaje, że za dużo bym nie ściągnęła..ale Ada najedzona, więc nie sprawdzam..na razie bez butli i mam nadzieję, że spokojnie do końca roku tak wytrwamy.

A podjadam też non stop..właśnie z braku innego słodycza wrąbałam kawałek ciasta 3bit, bo jeden kawałek leżał w lodówce..
Zauważyłam, że mała pręży mi się i wygina jak nawpierdzielam się herbatników maślanych. Ostatnio podjadałam jak robiłam ciasto, potem u mamy takie owsiane- trochę tłuste i nocka z ciskaniem kupki i kolejny dzień to samo. Zwykłe herbatniki a jakoś moja na nie reaguje, bo nic innego nie jadłam.

reklama
Ja też nie wiem ile tak dokładnie mam mleka ale jak byłam z nim na ważeniach to lekarka powiedziała, że ładnie przybiera. W 4 tyg ważył 4980g więc się na razie nie martwię ilością mleka w piersiach.

Do góry