reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

reklama
U mnie laktacja się trochę rozkreciła, na tyle że już nie daję butelki z odciągniętym mlekiem. Mam nadzieję ze juz tak zostanie. Może bawarka pomogła :-):-):-)

Dziewczyny czy Wy wypijacie przez dzien po 3 litry płynów ??? bo takie są zalecenia

ja piję jakieś 2 litry minimum, bawarkę też i nie widzę poprawy w ilości :baffled:

do mam karmiących MM - Gerber 1, początkowe mleko dla niemowląt, od urodzenia, 350 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie cena rewelacja, teraz podaję to mleko właśnie i jest super, bąki i kupki idą jak trzeba, kolek dalej brak. Ma dobre opinie Opinie o Gerber Gerber 1 mleko początkowe - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl . Moim zdanie też jest dobre, cena 4,65 a ja w sklepie płaciłam prawie 14 zł :errr: naprawdę mega okazja.

Bo kupiłam puszkę NAN i tam pisze że po otwarciu zużyć w ciągu miesiaca, wiec na raz nie bardzo chce mi się otwierać, bo kosztowała prawie 50 zł, wiec tak stoi na czarna godzinę, a mam chęć spróbować z raz dokarmić jak mała jest płaczliwa i zobaczyć czy będzie różnica, wiec takie opakowanie mnie bardzo zainteresowało.

bebzonik ja sie staram pic duzo ale 3 litry to na pewno nie sa. Herbaty czasem nie mam nawet kiedy zrobic wiec pociagam sobie wode niegazowana, dziennie razem moze z 1,5 litra jest

Kotki bawarka nie rozkręci Wam laktacji ani trochę :( moze dla mnie i dobrze bo ja pluje po tym czymś ;)
za to zioła mogą pomóc ale tu z mojego doświadczenia - lepiej kupić te do zaparzania niż te rozpuszczalne herbatki bo w tych ostatnich sam cukier. No i przez 5 dni pić regularnie, ja piłam 4 razy dziennie ;) nawet mi posmakowały ;) szczególnie bocianek. A po tym miałam pokarmu tyle że mogłam odciągnąć po karmieniu nawet 50 mo z cyca którym karmiłam a mała była najedzona i spała ślicznie.
no ale same zioła nic nie pomogą jeśli dziecko sie nie przyłozy do roboty ;) bo to jego wielka praca ssać by wyssać kilka kropelek na początku :) a potem leci tak że aż trzeba szukać pozycji do karmienia bo dzidziuś sie krztusi mlekiem
do mam które chcą karmić maluszka piersią a muszą malca dokarmić bo ich mleko im jeszcze nie wystarcza. Jest z medeli taki system dokarmiania, montuje sie to do piersi [h=1]Medela - Zestaw SNS System Wspomagający Karmienie[/h], dziecko łapie za brodawkę ale pije z butli i piersi (ze ssie też brodawkę). To pobudza laktacje i do tego powoduje ze dziecko nie przestawia sie całkiem na butlę.
Nie mówię ze karmienie butlą jest złe, o nie. Każda mama wybiera to co dla maluszka uważa za najlepsze i wiem że każda mama wybierająca butlę robi to z miłości do dziecka i dba o nie tak samo jak ta co karmi cycem. Ale są mamy które chcę bardzo karmić piersią a jest im cięzko z powodu małej ilości pokarmu na początku.

reklama
Anisen ale dziwne to urządzenie :-D

Ja jak na razie nie mogę narzekać na brak pokarmu chociaż moje piersi zrobiły się pustawe ale wiem że jest w nich mleko. Dziwne to takie uczucie jak zrobiły się wiotkie a młoda aż się dławi mlekiem:tak:.

Do góry