reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

Tak znam ten sposób.Mój jednak ma charakterek i potrafi w niezłą furie wpaść no ale zobaczymy.Dziś w nocy kurcze cos mu się nie chciało odbić więc go połozyłam o usypiał,na szczeście nie ulał

reklama
Mojej zdażyło się może z 4 razy tak porządnie chlusnąć mleczkiem (raz w samochodzie jak jechaliśmy na usg główki i nie było już czasu się wracać, cały dresik miała mokry). A takie delikatne ulewanie to często się jej zdarza. Szczególnie jak np. przebieram ją w krótkim odstępie czasu po karmieniu..
A co do oddbijania to Julce odbija się zawsze, pod warunkiem, że nie zaśnie podczas jedzenia. Bo wtedy nie ma opcji aby jej się odbiło. Mogę ją trzymać pionowo przez 30 minut i nic. Jak śpi to śpi, niczym innym główki sobie nie zawraca, a napewno nie odbijaniem.

Ostatnia edycja:
dziewczyny a jak dzieciaczki zaczynaja przesypiac w nocy coraz wiecej np z 6 godzin to trzeba w miedzyczasie odciagac pokarm? Czy mozna spokojnie spac i czekac do rana na pobudke ssaczka? ;-)

ja na początku odciągałam bo budziłąm się z wielkimi bolącyi balonami. potem przestałam bo wolałam spać i jakoś przemęczyłam się z tym lejącym mlekiem i teraz już cyckinie bolą ale robią się bardzo pełne i czekam aż mała wstanie.wtedy je z jednej a drugą odciągam.

nalka, raczej nie, laktacja sam Ci się unormuje jak organizm dostanie sygnał ze tyle mleczka niepotrzebuje.

reklama
asia*, przez takie sciąganie dajesz sygnał ze mleczko powinno być produkowane. Może daj Ani drugą pierś niech Ci spije to mleczko :-)

Do góry