reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

staram sie dawać mu jak najczesciej to jets mozliwe jedzonko ciepłe np. mleko w nocy wypije cieplutkie i z rana no ale pozniej to juz placze przy cieplym deserki i zupki jak podgrzewam to ciepłe zje ..

reklama
przy herbatce to raczej klopotu nie ma chcoiaz zalezy od jego humorku wypije i ciepla i chlodna ale czesciej chlodna no ale z mlekiem jhak mowilam cieplym jest problem

Jeśli chodzi o zupki, to troszkę podgrzewam, bo tak zalecają na słoiczku, no, chyba, że stało w lodówce, to już mus, żeby było ciepłe. deserków nie podgrzewam przed pierwszym podaniem, chbya, że znów, stoi w lodówce, to potem na kilka sekund do mikrofali i już można jeść.

pysia a mozna podgrzewac takim dzieciaczka wmikrofali bo ktos mi keidys mowil ze nie powinno sie bo niby cos szkodzi ,ile w tym prawdy to nie mam ja poprostu tylke ile potrzebuje odlewam zupki do miseczki i wsadzam miseczke we wrzatek i po paru minutach jest ciepła ale jak mozna w mikrofali to wiadomo ze szybciej wiec chyba tak zaczne tez robic

Zupka to nic innego jak gotowane jarzyny. Tam nie ma prebiotyków, lub probiotyków, a one gina w wysokiej temperaturze. Mleko zawsze podgrzewam w kąpieli wodnej, choć wode do przygotowania mieszanki (zanim wszypie mleko) tez podgrzewam w mikrofali. Nie wiem, nikt mi nie mówił, że to niedobre, więc chyba nie ma większego znaczenia, no i jest szybciej.

Kuba wlasnie zjadl 150 ml Bebilonu z kleikiem ryzowym.....jestem normalnie w szoku :szok: Bardzo sie ciesze:-) Mam nadzieje ze dzisiaj tez pospi troszke dluzej tak jak wczoraj (udalo mu sie przesapac 6 godzin :tak:). No HANIU musze Ci bardzo podziekowac za dobrą rade. Jestes wielka:-)

A Kuba w domu to woli mleko raczej cieple....ale jak przestygnie (tak jak u PYSI) to tez czasem wypije. Ale co najsmieszniejsze jak gdziej jestesmy w terenie to nie protestuje na zimne - bardzo to wygodne:-D

Czesc PYSIU :-) - tak tak bardzo dobre, co prawda dzis nie pospał tak ładnie jak wczoraj, ale coz, moze to sie uda jeszcze wypracowac:tak:

reklama
Pozstanowilam jak juz wczesniej wspomnialam podac malej mleko nie HA. NAN HA smierdzi i zle smakuje stwierdzilam ze moze nie HA jest lepsze w smaku. No niestety sie przeliczylam taka juz uroda NANa ze smierdzi i jest niesmaczne czy to HA czy nie. Kupilam zatem wczoraj Bebiko, probke wczesniej podalam i dziecko jak oszalale pilo. Smaczne, pachnace az milo. Czekac tylko czy nie bedzie skazy ale mysle ze jakby miala byc to juz po mleku HA by dawno wyszla... I sie zastanawiam czy to Bebiko to dobre mleko, kupilam bo wiem jak smakuje a inne mleka to nie orientuje sie (oprocz NANa). Jak jest z tym Bebikiem? Wiecie cos?

Do góry