reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
u nas dziś koszmar!!!całą noc przy cycu ciągle płakał i tylko to go ratowało...wyszedł mu ząbek chyba 5 lub 4 i to dlatego taka nocka była:wściekła/y::szok::crazy: więc mamy jedynki górne i dolne i lewą 4 lub5

dziewczynki no i jak wasze odstawianie--- moniczka, koralu jak wam idzie???

wyrazy podziwiu dla wszystkich co jeszcze maja mleczarnie w ruchu :szok:

No a ja się musze pochwalić :-) Kubala je jakoś mniej a co za tym idzie śpi już cale noce sam w kojcu oooo ewentualnie budzi się czasami napić a wcześniej jak jadl tylko to mlecio to mial jakiś bunt i pil maluśko a teraz to normalnie litrami pićQ wciaga nooo i stara się coraz częściej jeść sam-jestem dumna z mojego szkraba :rofl2:tylko wiecie co buntuje się i mleka nie chce-ma odruchy wymiotne normalnie i kaszki też już nie chce jeść,przejadl się czy jak:dry:no ale nic na siłe ...Boszzz mam tyle mysli normalnie 150 -przepraszam jak bede pisała jakoś tak bez sensu :-D ale dawno mnie tu nie było i nie wiem od czego zacząć hehe staram się po koleji :rofl2:

Witam serdecznie wszystkie Panie.
Mam roczną córeczke i od tygodnia próbuje odstawic ją od cyca ale mam taki problem , że ona w ogóle nie chce pić mleka modyfikowanego nawet jak zrobię kaszkę na tym mleku to też wyczuje i nic z tego nie wychodzi. Może podpowiedzie czy możliwe jest, że jak przez kilka dni nie dam cyca to jakos sie przekona do sztucznego ?

cześć zosiu - myśle ze musisz próbowac...........albo na początek może mieszaj swoj pokarm z niewilką ilością sztucznego - systematycznie zwiększając zawartość sztucznego a kaszki dajesz mleczne czy bezmleczne i mleko osobno?

Nie pomyślałam o tym mieszaniu mlek - dzięki. Kaszki dawałam mleczne ale pediatra powiedział, żeby próbować robić na mleku modyfikowanym bo są bardziej wartościowe . Nie zdaje to egzaminu i dzisiaj dałam jej jak kiedyś, trochę zjadła ale widzę , że cos nie wchodzą jej już i kasze.

zosiu - widzisz....moj mati w ciągu dnia dostaje w sumie 4x flaszke do picia ale nigdy nie jest to czyste mleko.... robie mu np. na 180ml wody +4 miarki mleka + 4 miarki kaszki mleczno - morelowej ----- wstrząsam, chwilkę czekam aby troszkę zgęstniało i on przez smoczek trójprzepływowy (avent) sobie siorbie...........samego mleka tez pewnie by nie chciał:tak:... jak masz jeszcze jakies pytania to śmiało.......zapraszam również na inne wątki kwietniówek 2007:tak:

reklama
Zosiu-moja mała też nie chciała pić mleka modyfikowanego (a u nas to dodatkowo Bebilon Pepti,a więc ochydzstwo:no:) Ale w końcu się przekonała:tak: Hana dobrze mówi, że najlepiej na początku mieszać mleko-w końcu się przyzwyczai:happy: Tylko trzeba mieć dużo cierpliwości do tego odstawiania... A kaszki chyba chętniej będzie jadła niż samo mleko, bo są słodkie i inny smak;-)

Do góry