reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

a ja na obolałe sutki uzywałam maści PurleLan 100 jest super i nie trzeba zmywać przed karmieniem, bo jest nie szkodliwa dla dziecka, więc polecam.....choć anecie juz pisałam o niej w smsie jak była w szpitalu... anetko na ciebie ta maść nie działa?

reklama
Goździczek - moje groszki miały rozmiar A, w ciąży B. w 3 donie po porodzie miałam już nawał pokarmu, a moja mama mnie straszyła że pewnie nie będę miala pokarmu bo ona tez nie miała. Brak pokarmu u mojej mamy wiązał się z błedami szpitala. Nie przystawiano dzieci do piersi tuz po urodzeniu (czyli mózg nie dostawał informacji o rozpoczęciu produkcji pokarmu) i dokarmiano noworodki na oddziale noworodkowym, (szczególnie te o niskiej masie urodzeniowej).
Nie masz się co martwić - moja położna srodowiskowa stwierdziła że z tymi małymi piersiami to częściej są własnie pronlemy z nawałem pokarmu niż z jego brakiem.

gozdziczek nic sie nie przejmoj, do konca nie da sie przewidziec jak to bedze, dla pocieszenia ci powiem ze u mnie wszysko wporzasiu, tez moj rozmiar przed ciaza to 75 A-B a teraz 80-C i na zdjeciu mozesz zobaczyc jak mi nadszedl nawal w 4 dobie (a dzidzia jeszcze z zoltaczka notabene)
i drugie zdj z zeszlego roku z maja :-)
moja mama miala nas 4 i karmila nas wszystkich tydzien, dwa i koniec, to nie ma nic do rzeczy... to kwestia trenigu i wlasnie dobrego przystawiania od samego poczatku i niedokarmiania bez potrzeby ...:cool2: powodzenia

dziewczynki poradzcie, jakich uzywacie wkladek do stanika, dziennie kilka wkladek mi schodzi... kupilam taka pake w mothercare 100 szt za 40 zl wydaje mi sie dosc drogo (40gr szt) z tym ze sie dobrze sprawdzily,
mozecie polecic cos z tych tanszych z hipermarketu, tylko ze u mnie to ja mam z tych sklepow co w PL tylko tesco, giant i cerfur, macie cos sprawdzonego ?
wkladki mi sie koncza i musze leciec kupic, a moze uzywacie takich co sie pierze ???:confused:

ja używam wkładek Johnsona... jak dla mnie mogą być... przeciekać to nie przeciekają ...cenowo to chyba standarsowo jakoś 14 zł za 50 szt.

Ja wczoraj tez kupilam Johnsona i narazie jest ok. Wczesniej mialam belli i nie trzymaly mleczka w ryzach ;-) :-D .

ja uzywam z PENATENA 30 szt. w paczce sa grube ,ok na noc nie przemakaja
i z NUK 24 w paczce cieniutkie , przyjemne ,drozsze ,wygodniejsze jak sie gdzies wychodzi bo nie robia ,,muld,, w staniku tylko sie ladnie dopasowuja:tak:

ja to w domciu wkładam pieluchę hihihi a wkładki mam jonsona i jek gdzieś wychodzimy to zakładam i jest ok:-)

reklama
mi tak samo mleczko to raczej często nie wylatuje... chyba,że jakaś myśl mnie złąpie... a czasami to czuję jak mi piersi wzbierają a za chwilę Mati się budzi... jakaś synchroniazacja:szok: :tak:

Do góry