reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

ja mam 2 pojemniczki co byly w zestawie z laktatorem, to sa spody od butelek z zakretka, i wlasnie do zamrazania potrzeba mi woreczki chyba bo te butelki to jeszcze sie zniszcza, no niewiem, jak kupie cos specjalnego to sie pochwale

reklama
witajcie kwietniówki!
u nas jedna z mamuś majowych ( ma już dwójeczkę dzieci) kupowała pojemniki na mocz, których używała jako pojemniki do zamrażania mleka;-):tak:

troche mi to brzmi nieapetycznie...:dry:
przeciez worki spozywcze maja specjalny atest...
kiedys pracowalam w gastronomii, jak przyszla kontrola z sanepidu i mialam jedzenie w nie specjalnych woreczkaw w zamrazalniku to pamietam ze wlepili mi kare :dry:

kupilam specjalne woreczki i wstawiam wam zdjecia :-)
wychodzi 2 zl za sztuke :dry:
troche duzu ale ja potrzebuje sporadycznie wiec narazie mi to pasuje.

Mamusie karmiace butla ile zjadaja Wasze pociechy? Zdaje sie ze Sami, Anula i Mona karmicie butelka. Pytam tam z ciekawosci:-). Martyna zjada 60 co 3 godziny ale ostatnio zdarza sie ze potrzebuje wiecej-90. A wczoraj to nawet 120 wciagnela!

Kasiu mój synuś zjada już jakoś od miesiąca 120ml + 4 miarki mleczka Bebilon co 4 godzinki czasami co 3,5 - w sumie wychodzi 6 karmień na dobe. Wcześniej zjadał 90 ml + 3 miarki ale mu to nie wystarczxało.

dziewczyny a czy nosicie jeszcze wkładki laktacyjne bo ja tak :eek: 5 tyg po porodzie a ciągle wycieka:confused:

Kasirko ja jeszcze noszę, ale raczej z przyzwyczjenia - jakoś mi wygodniej - brodawki mają mięciutko.... he he ;-)
A leci mi tylko jak karmię jedną piersią, to z drugiej też cieknie więc mogłabym tylko na karmienie wkładać...:tak:
Ale swoją drogą, jak taki upał to coraz cieńsze ciuszki się nosi i one się beeeeeznadziejnie odznaczają pod bluzkami........:baffled:

reklama
Wiecie mi cieklo mleczko przez pol roku i przez pol roku musialam z wkladkami chodzic pozniej to juz bylo nie potrzebne bo wszytko sie wyregulowalo

Do góry