reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No koszmar, mowie Wam! A ona jeszcze taka zaniedbana... Jakby nic tylko to dziecko :no:. I fryzjer to ona chyba nie wie kto to jest :szok:. Moze nie powinnam tak mowic ale naprawde nie sadzilam ze mloda dziewczyna (moze z 28 lat ) i ladna calkiem moze sie tak zapuscic. I tan dzieciak u cycka :no:.

reklama
KASIU - faktycznie jakas porazka :szok: Ja oglądałam z M kiedys taki program brytyjski wlasnie o długim karmieniu...i tam kobiety tez karmily kilkuletnie dzieci, jedna nawet 8 letnia corke...w glowie mi sie to nie miesci. Moja mama karmila mlodszego brata przez 2 lata - tez nie umiala go odzwyczaic, tym bardziej ze on nie umial inaczej zasnąć i spal z rodzicami w lozku :no: jak juz nie jacdl to przynajmniej musial ja klepac po tych cyckach, a pozniej przez kilka lat problemy z zasypianiem i w ogole taki maminsynek, szok :eek:
Co nie zmienia faktu ze zazdroszcze Wam troche dziewczyny tego karmienia piersią:-(

Wiecie ja tez zazdroszcze, teraz dopiero. No ale teraz to juz troszke musztarda po obiedzie. Dziecko lubi butle to najwazniejsze :tak:. A wogole to moj ortopeda mnie wkurzyl bo powiedzial ze dzieci karmione sztucznie 3 razy czesciej choruja na nowotwory :eek:. Glupi buc nie wiem po co on mi to powiedzial.

A mnie KASIU wkurza jak wszelakie choroby zrzuca sie na karmienie butelką :wściekła/y:
Mlodszy moj brat karmiony przez 2 lata cycem jako jedyny z nasze trojki jest alergikiem, przez parę lat od urodzenia non-stop chorowal, łapał rozne infekcje, w koncu wycięli mu migdalki.
Ja i starszy brat bylismy karmieni prawieze od początku butlą - do kilku lat prawie w ogole nie chorowalismy, alergii tez najmniejszej. Niestety straszy brat w wieku 13 lat zachorowal na nowotwor złosliwy - ktorego pokonał. Jakos nie sądze ze to przez butlę.....:dull:

Masz racje Aneta. Moj M i jego brat byli karmieni butelka. Brat M (jako dziecko zdrow jak ryba )walczyl z bialaczka jeszcze 2 lata temu a moj Tomek zdrowy (jako dziecko byl chorowity) na szczescie (odpukac). Ja z moim bratem natomiast tez karmieni bylismy sztucznie i brat alergik, ja nie, takze nie ma reguly moim zdaniem. Wszystko zganiaja na te butelki, to wnerwiajace:wściekła/y::angry:. Co taki lekarz chce mi dac do zrozumienia mowiac mi takie rzeczy? Ze jestem zla matka?! Przeciez kocham moje dzieciatka nad zycie! Zycie bym za nie oddala a on mi tu z takimi newsami wyjezdza!

ja jak byłam mała to mama nie bardzo miała pokarm a że ciocia urodziła 4 m-ce wcześniej to podłaczyli mnie do cioci... ponoć miała tyle pokarmu,że pół litra odciągała:szok:... no ale skoro tyle odciągała to organizm myślał,że tyle dziecko potrzebuje:rofl2:

Do cioci:szok:? Kurde slyszalam ze taki chwyty sie praktykuje ale nie znalam osobiscie takiego przypadku. No to juz znam:-D! Pewnie! A co mleko mialo sie marnowac!

reklama
wtedy jeszcze moja mama i jej siorka mieszkały razem więc nie było problemu... do dzisiaj moja ciocia uważa się za moją matkę mleczną... i mówi,że jestem bardziej po jej charakterze niż jej własne córki... nawiasem mówiąc NIE DAJ BOŻE:szok:

Do góry