reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Ja mleczko podgrzewam normalnie w garnku. Tzn wode podgrzewam lekko i wsypuje proszek i gotowe. Woda taka ciepla lekko bo Martyna nie lubi zbyt cieplego mleka. W mikrofali tez czasem wode podgrzewam albo herbatke jak wystygnie (o ile za dlugo nie stoi), najczesciej jak Martyna juz nie moze dluzej czekac na mleko i drze sie wnieboglosy, wtedy zalezy mi na czasie:tak:.

reklama
Ja od samego początku używam butelek Aventu, mamy też jedna canpola ale czasami jej tylko używamy i jedną nuka, która była dołączona do laktatora ale synuś niechce z niej pic.Smoczek też mam z aventu. Kolek nie było i niema ale niewwiem czy to dzięki tym butelkom.
A wode podgrzewam nieraz w podgrzewaczu ale ostatnio moja kuzynka dała mi dobry pomysł (sama tak robiła przy dwójce dzieci), żeby przegotowac wode w garnku i potem sobie wlac do termosu i zawsze jest cielplutka pod ręką. Ja wcześniej nieraz jak wiedziałam że zbliża się pora karmienia to dawałam sobie przegotowaną wodę w butelce do termoopakowania.

Dziewczynki a Wy robicie maluchom mleczko na wodzie z kranu czy na mineralnej??? Bo u nas to taka woda że jak wygotowywuję butelki to mają potem taki biały osad, jak wapno normalnie........:szok: Butelki po gotowaniu są gorsze niz przed....więc do picia to dopiero bez szans.....

Ja podgrzewam w podgrzewaczu mleczko i herbatkę jak wystygnie. Tez słyszalam że w mikrofali niebardzo, ale myślałam że bardziej ze względu na jakieś tam promieniowanie, bo w ciąży podobno nie wolno stać koło włączonej mikrofali. Nie wiem. Ja tam dużo rzeczy w mikrofali robię i robiłam w ciąży.
Anetko u mnie ten sam problem z wodą. Osad, kamień i wogóle strach było to dziecku podawać więc przegotowywałam wodę mineralną. Teraz kupiliśmy z M taki filtr do wody z Brity - taki plastikowy dzban z filtrem w środku. Filtr wymienia się raz w miesiącu. Woda po przefiltrowaniu jest zdatna do picia bez przegotowywania dla osób dorosłych. Ja ją przegotowuję oczywiście na mleczko i do wyparzania. No i skończyły się problemy z kamieniem i osadem. Naprawdę polecam. Takie filtry do wody są w każdym hipermarkecie. My kupiliśmy chyba w Tesco, albo w LeClercu już nie pamiętam.

Ja mleko i herbatki robię na wodzie mineralnej Gerber dla niemowląt - nie trzeba przegotowywać. Ale chyba będę musiała zaopatrzyc sie w taki filtr żeby miec lepszą wodę do wygotowywania butli i smoczkow :tak::tak::tak:

Aneta my juz chyba kiedys na temat wody na jakiej przygotowujemy mleka rozmawialysmy. Ja robilam mleko na mineralce, pozniej na kranowce i teraz znow robie na mineralce. Ale powiem za jesli chodzi o bialy osad to u nas jest w garnku nawet po mineralce :eek:. Nie wiem dlaczego, wode kupuje w Tesco, mineralna, niskozmineralizowana. Dla mnie bez roznicy :no:.

ja na kranówie ale mam ten filtr tylko muszę wkład kupić... dawno nie używałam... ale jak małemu czasem robię mleczko to muszę

My robimy jedzonko i picie na wodzie mineralnej Żywiec Zdrój. I wiecie od kąd zaczelismy ja stosowac minęły koli i wszelkie dolegliwości brzuszne:tak:

reklama
Do góry