reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

No to super M_KTOSIU ze mała niezaprotestowała....bo gdyby miala byc głodna to nie było by miło....:tak:
My uzywamy butelek Balonik firmy Canpol Babies i NUK, smoczki tak samo :-)

reklama
Mktosiu my tak jak Aneta mamy butelki i smoczki Canpola, ostatnio kupilam tez smaczek Nuka. Wam chodzi o takie smoki do ssania tak? Slyszalam niestety wczoraj ze taki kszalt smoczka jak ja daje jest niedobry bo dziecko pozniej jest trudno odzwyczaic:eek:. Wynika to z latwosci ssania takiego smoczka. Aha i mam ochote kupic malej jeszcze butelke Aventu.

A my od samego początku mamy butelki, smoczki do butelek i smoczki do ssania z aventu. Podgrzewacz i laktator też. Trochę drogie są, ale warto i każdemu polecam. Avent ma system antykolkowy i powietrze nie dostaje się do brzuszka naszego maluszka przy jedzeniu. Polecam każdemu - u nas żadnych problemów z kolkami nie ma:-)
Madziallenka ja też podaję herbatki z hippa. I tak jak anetka pisze wydaje mi się, że raczej podaje się je jak nie ma kupek - ja podaję herbatkę "z kopru włoskiego" i "ułatwiającą trawienie". Na przemian. Nie martw się częstymi kupkami. Przecież karmisz piersią - jak ja karmiłam piersią, to kupka była po każdym karmieniu albo nawet częściej.

Zapomniałam dodać że wszystkie smoczki do butelek z Canpola zamieniałam na smoczki firmy Dr Browns
Z tych z Canpola mimo że podobno "najwolniejszy przepływ", tak się lało, że Kuba się krztusił i podczas karmienia ulewało się kącikami ust...:dry:A te Dr Browns maja tak male dziurki że mały musi się meczyć podczas ssania tak jak podczas ssania piersi...:-p No i butelki i Balonik i NUK też są antykolkowe :-)

no właśnie, trzeba uważać bo niektóre smoczki to włąśnie takie mają dziurki, że maluszek może się udusić. Ja nie wiem, że tak te firmy nie pomyślą, że trzeba robić różne dziurki. Np. w avencie jest tak, że są różne smoczki na różne miesiące. Na początku Ola byla karmiona smoczkiem z jedną maleńką dziureczką i wlaśnie nic nie leciało z butelki dopóki sobie nie possała (czyli tak jak z piersi). Teraz już je przez smoczek z dwoma dziurkami, ale też maleńkimi. Potem są smoczki z większymi dziurkami i z ich większą ilością.

A_RWEN_KO - każda firma produkuje smoczki w róznych rozmiarach dopasowane do wieku dziecka......przynajmniej rozne rozmiary i miesiące dziecka są na opakowaniach....:dry:
Te smoczki z Canpola tez rzekomo maja wolny, szybki i bardzo szybki przepływ.....tylko ten wolny, wcale nie jest wolny.....:dry::eek:

zastanawialam sie nad tym aventem tylko szkoda mi by bylo na marne kase wyrzucac, ale jesli sa dobre to zainwestuje

a powiedzcie o co chodzi z tymi smoczkami (zarowno do butelek jak i do ssania) ze jedne sa takie zolte a drugie przezroczyste, ktore sa lepsze, kubilam z tego NUKa oba rodzaje i nie za bardzo zaczailam ktora mala woli, ciagnie oba :dry:

a jeszcze jedno, wszedzie pisza zeby nie podgrzewac mleka z mikrofalowce, tymczasem ogladam w tv programy dla matek i one to mikroweli wrzucaly butle, to w koncu jak to jest? a wy jak podgrzewacie?
ja wlewam goraca wode do naczynia i do tego butelke, ale w mikrofali byloby znacznie wygodniej :dry:

M_KTOSIU - smoczki przeźroczyste to smoczki silikonowe, one są twardsze, bardziej trwałe, bez smaku i zapachu. Smoczki żółte to smoczki kauczukowe, są bardziej miękkie, szybciej sie niszczą więc częściej trzeba je wymieniać, mają charakterystyczny zapach i smak...
Kuba na początku chciał tylko te kauczukowe bo te drugie były dla niego za twarde, ale teraz jest mu wszystko jedno :-)

Jeśli chodzi o podgrzewanie to ja używam podgrzewacza do butelek - w zasadzie to samo co wkładanie do gorącej wody. Jesli chodzi o mikrofalówki to czytałam żeby nie podgrzewac, bo mleko podgrzewa się nierównomiernie i mozna poparzyć dziecko.....hmmmmmm ale przeciez mozna wstrząsnąc przed podaniem. Acha.....i na niektorych butelkach tez widzialam napisy zeby nie wkładac do mikrofali bo mogą się zniszczyc....To tyle co wiem...:-)

reklama
ja mam ten twardy przezroczysty i zanim Maciek nauczył się go ciągać to zeszło 3 tyg, teraz jest ok.

co do mleka to nie wiem bo u mnie nadal cyc

Do góry