reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

Kurcze dziewczyny u mnie znowu cos dziwnego....
Kuba marudzi bo jest glodny, ewidentnie jest to pora karmienia. A on zamiast jesc bawi sie butelka, gryzie smoczek, wali łapkami po butli, a jak zabieram to sie drze.......I tak jest od nocy.

reklama
Aneta moze za malo glodny skoro nie pije tylko bawi sie butla:eek:?
Nie wiem. Martyna w sumie tez czasem jak przyjdzie pora karmienia jest calkiem wyluzowana i nie wola. Wtedy jej daje a ile wypije to wypije :sorry2:. Najwyzej dokarmiam po jakim czasie.

Nie wiem, może, ale on sie drze jakby byl glodny. Nie wiem o co mu chodzi, moze po tym szczepieniu wczorajszym cos mu nie pasuje bo marudny jest strasznie...:-(

nie wiem.........................
rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i jest tak jak myślałam... karmienie piersią - tak........ale czy długo to niekoniecznie..... bo jak dla mnie ...to to się robi troszkę męczące........ no bo jak tu wykarmić prawie 7kg człowieka:sorry2::baffled:... ona karmiła tylko piersią pół roku...a mały później nie chciał jeść kaszek ani takich tam różnych smakołyków..........a do cycka był przyzwyczjony do 2 lat:szok:
kuzynka też karmiła długo piersią ...... no i jest taki kapryśny kubiński (tak ma na imię).... troszkę w buzi ma jedzonka i już mówi,ze bek robi i w ogóle trudno dogodzić............
niech mi się tylko nocne karmienie unormuje a zamykam warsztat.... NO!!!

Anetka u mnie podobny problem i gdzieś tak już trwa ponad tydzień - mój synuś przważnie zjadał już 150ml a właśnie od jakiegoś czasu dużo zostawia, wypije jakieś 90 albo 110 i gryzie smoczek, odsówa butelke rączkami, kręci się i wierci. Na 5 karmień to może raz a czasami tylko dwa zje te 150 a przecież jeszcze niedawno zwsze zjadał 150? Wcześniej myślałam że to przez te upały no ale od paru dni niema upałów a on tak dalej robi :baffled:
No i tak się dzieje właśnie w porze karmienia.....

Anetko oby to nie było jakieś zapalenie jamy ustnej, słyszałam że wtedy maluchy nie chcę jeść, bo sprawia im to ból....:no:
Ale najpewniej to reakcja po szczepieniu tak jak mówisz...:sick:

Nie, nie MADZIALLENKO - to napewno nie zadne zapalenie jamy ustnej, buzka jest ok, zreszta przeciez pediatra tez sprawdzal. A dzisiaj jest juz lepiej. To napewno po szczepieniu:tak:

Co do zestawu łyżeczki Habermana to kupiłam, ale chyba dużo czasu musi upłynąć aby mała załapała o co chodzi, chyba nie potrafi rodzielić procesów ssania i połykania, bo jak jej podaję to jej wszystko, albo większość z buźki się wylewa...Nie wiem jak tym karmią noworodki...:blink:
Więć póki co nie mogę jaj polecić....:happy2:
Może do kaszek później będzie ok.

A kupiłam za to kubek niekapek Aventu 3+i jest ok., jak Natala załapie to ssie sobie mleczko z niego, po piersi, więc raczej mało..
No i nie jest to taki niekapek do końca..., ale da się wytrzymać...;-)

reklama
Super Madziu ze o tym piszesz, bo wlasnie sie zastanawiam nad ta lyzeczka ;-)
A probowalas wczesniej mala zwykla lyzeczka karmic? Mojemu to calkiem sprawnie idzie. Oczywiscie, ciagle jeszcze troche wypluwa, a raczej wypycha jezyczkiem, ale jest lepiej z dnia na dzien :tak: Przynajmniej tyle, bo Kuba flaszki nie chce, i kombinuje, co by tu zamiast... :eek::confused: POwiem szczerze, ze nie wiedzialam, ze niekapki juz takim maluszkom mozna dawac. Moze to jest pomysl?!? A kaszka przez to pojdzie??

Do góry