reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

monika ja daje wlasnie NAN wcale mi nie smierdzi, sama juz sporo zjadlam, kupilam bo mi sei puszka podobala :dry:
mam jeszcze drugie z firmy DUMEX o nazwie 'dulac' kupowane w malezji.... wszystko to mleko poczatkowe....

a ze sciaganiem u mnie roznie, czasem tez zejdzie malo, ale ostatnio jak sie uparlam, sciagalam dosc dlugo nawet jak juz pojedynczy strumyczek lecial, i wydoilam 200 ml, niezle co, ale mimo wszystko piersi mi sie zmniejszyly i czasem mi sie wydaje ze to koncowka karmienia, czasem juz mi sie nie chce, ile mozna, a czasem mysle ze szkoda by bylo odstawiac, niech sie dzidzia jeszcze poprzytula do mamusi, na dobre jej wyjdzie...

reklama
A propos ciepelka ktore dajemy przy karmieniu maluchom to moja Martyna ma chyba w nosku moje ciepelko bo tak sie kreci jak jej daje mleko ze trudno ja czasem utrzymac. Wczoraj wieczoram to ja M trzymal w pionie a ja butle dawalam. Niedobruska sie zrobila!

Ty m_ktosia ............ ja też pamiętam jak się ganiało po podwórku i zajadało mleko w proszku...... chyba bebiko:-p.... a ja ostatnio nie mogłam się oprzeć kaszce mleczno-ryzowej z bananami......... normalnie pycha........ miałam taką próbkę i całą zjadłam bo małemu nie pasowało tzn. ja tak szybko uznałam:-p
a z karmieniem to właśnie ja tak zaprzestaję bo mi się cyckać nie chciało...... stało się to dla mnie męczące....... nigdy nie wiedziałam kiedy będzie chciał...... a traz wiem ,ze jak zjadł to te 3h musi wytrzymać......... jest jakaś regularność w tym i idzie coś zaplanować

PROPONUJE OGLOSIC ANETE STRAZNIKIEM FORUM,

buhahahahahahahahaah......dobre:-D:-D:-D:-D:-D

Kuba tez sie kręci.....a dzis w nocy to juz w ogole cyrki odstawial. On sie czasem rzuca przy jedzeniu, macha rękami, albo drapie butelkę....kreci głowa ze ledwo butelke potrafie utrzymac - tak bylo w nocy. A wczoraj wieczorem siedzial mi na kolanach i tak jadł..........:baffled:

A powiedzcie mamusie naturalnie karmiące ile trwa karmienie malucha?
U mnie zawsze było dość krótko, bo mała jadła dwie piersi około 10 min i po wszystkim... A teraz to już wogóle expres, bo około 5 min to jest dużo i obie wycyckane:szok:!!!
Czy to normalne?? Czytałam że niemowlaki z czasem nabierają takiej wprawy, ale troszkę się niepokoję...:baffled:
I cycki też małe się wydają...:sick::baffled:
Wiesz co M_ktosiu moja mała też już załapała że po jednej piersi jest druga pełna i odrywa się od jednej i ciągnie w stronę drugiej spryciula...

Myślę że im dziecko bardziej kumate tym ciężej utrzymać jest tę laktację...;-):tak:

Moja przyjaciółka ma 2 córeczki, jak młodszą karmiła piersią do jej 4 miesiąca to mała nie zarażała się od starszej, jak ta przynosiła z przedszkola, katarem czy innymi chorobami, a jak tylko odstawiła od piersi to pierwszym przeziębieniem i katarem starszej zaraziła się młodsza...
Więc jak ma się kontakt z innymi dzieciaczkami to warto chyba karmić piersią....:-):sorry2:
Z drugiej strony te mleka już tak podobne do pokarmu naturalnego że pewnie chronią coraz lepiej....!!!
Kiedyś dzieci piły mleko od krowy.... i też było ok... :baffled:

MADZIALLENKO - to karmienie piersia trwa krocej niz u nas butelka:eek: U mnie kazde karmieni np nocne lacznie z wsypaniem mieszanki do wody (zawsze mam juz ciepla, samo wsypanie to przeciez chwilka) trwa okolo 20 minut:eek:

Hmmmmm......zawsze wiedziałam ze ssanie mojego Kuby nie jest takie jak byc powinno.....juz wiadomo czemu nie radzil sobie z piersią :sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Do góry