reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Krolcia a po co do razu linczować? heheh Każdy daje swojemu dziecku co chce i kiedy chce,indywidualna sprawa każdej z nas :-)

reklama
Kaczucha sorry ale sama czujesz, że z sola to takie na granicy....Ja nie potepiam ale nie daje. Ot dziecko nie zna smaku soli, cukru a jeszcze zdązy poznać..I je to co dostaje a to, że mu nie smakuje to nie oznacza, ze mu soli brakuje bo jak moze brakować czaegoś czego nie zna?? Więc po co??? Co w nich dobrego??? Mój Dziadek po 60 zrezygnował całkowicie z soli po pobycie w szpitalu. I umie tak ponad 10 lat juz jeść. A sól nerki obciąża i nie wiesz czy za rok, dwa czy 3 nie wysiada Twoje..Ja na nerki przeczulona jestem bo moja babcia cięzko na nie chorowała..Moj M jak pobieraliśmy się to jadł bardzo słono, teraz u swojej mamy nie umie ziemniaków zejsc bo za słone;-);-)
Kupiłam mrożonego brokuła i dzisiaj spróbujemy. U nas to bardziej wprowadzanie nowych smakow niz jedzenie ;-)

jesteśmy po debiucie królikowym - zupa wyszła w smaku taka średnia- trochę słodkawa - chyba przez królika. Szło świetnie do momentu kiedy Zuzka nie zorientowała się, że jak się wyciągnie język i dmuchnie to cała zupa jest na mamie, ale dobre 40 ml zjadła - teraz czekamy na skutki uboczne ;)

kasiarem można masło tylko dobre :-D ja chybe będę dodawać oliwę z oliwek bo to ich masło to nie wiem co to za wynalazek.

ewa ja mam zamiar po miesiącu ekspozycji na gluten dawać kaszkę manną. po 1 - nie jest taka słodka. po 2 - tańsza :-D

No i wciął Franol kaszkę. W zasadzie całą. Ostatnie kilka łyżeczek Tato mu ukradł - bo uwielbia ;) Ale nie powiem, żeby Puckowi jakoś okropnie smakowało... Chyba nie za bardzo lubi słodkie rzeczy. Czemu oni słodzą te kaszki?...

A czy ekspozycja na gluten musi koniecznie trwać cały miesiąc, jeśli nic kompletnie się nie dzieje?

jej, powinnam poszukać, ale może najpierw tu się spytać - jeśli Maciuś je mm, to kiedy powinnam zrobić tę ekspozycję na gluten?? i jak to zrobić najlepiej?

ja na razie gotuję małemu ziemniaka, marchewkę i pietruszkę miksuję i jak za rzadkie, to dodaję kleiku. Od jutra dodam tez oliwę, właściwie mogłam wcześniej, ale zapomniałam..

jej, powinnam poszukać, ale może najpierw tu się spytać - jeśli Maciuś je mm, to kiedy powinnam zrobić tę ekspozycję na gluten?? i jak to zrobić najlepiej?

ja na razie gotuję małemu ziemniaka, marchewkę i pietruszkę miksuję i jak za rzadkie, to dodaję kleiku. Od jutra dodam tez oliwę, właściwie mogłam wcześniej, ale zapomniałam..
Ja już od 2 tygodni dodaję kaszki mannej z bobovity do obiadków. Gdzieś czytałam, że na mm od 5 miesiąca i trwa przez dwa miesiące ekspozycja.

A czy ekspozycja na gluten musi koniecznie trwać cały miesiąc, jeśli nic kompletnie się nie dzieje?
przy Wikunii nie robiłam tej "ekspozycji na gluten", bo akurat chyba zaczynało się jej wprowadzanie. teraz też nie zamierzam drastycznie przestrzegać żadnych granic. Będzie sobie nuplał skórkę od bagietki to może da odpocząć gryzakom, hehe

Widzę, że szalejecie dziewczyny.... mięso w piątym miesiącu, sól, cukier:szok:
chyba jestem jedyna, która mało co poza własnym mlekiem daje dziecku...
sól i cukier to dla mnie przegięcie.

reklama
Antylopka ale u nas tez mleko mami króluje...:sorry: Pare łyżeczek warzyw i kaszka na dobranoc, zebym złapała choć pare godzin snu:sorry:
Nie dosypiam i już czuje, że mi się mysli deprsyjne i lęki nocne pomału odzywają:-:)-:)-:)-(

Do góry