reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

a ja daję Krzysiowi mleko krowie juz od tygodnia. I co?? Przedtem jak dostawał NAN to miał ciągle zielone kupy, nie mógł wogóle zrobić kupy, zmieniałam mleko i nic nie pomagało, dostawał ciągle coś na jelita w stylu Lacido Baby i dalej nic. Odkąd daje mu mleko krowie, kupy są żółte i regularne, nie boli go brzuch, lepiej śpi w nocy i zjada więcej mleka. Danonki też daje już od dawna...

reklama
wiolcia ale robisz mu mannę na gotowanym krowim?? a wcześniej jak zagęszczałas mleko - może jak kleikiem ryżowym to tu był pies pogrzebany ?? Zielone kupy mogły być od żelaza.

Ja danonków nie daję , ale Danio już zdarzyło mu się zjeść kilka razy :) Natomisat nie mogę się przemóc i dawać jogurtów naturalnych z owocami dziecku, samej mi ciężko je strawić i moja ręka rzadko takowe do koszyka wrzuca. Za to daję jogurty z OSM Krasnystaw smakowe z dodatkiem owoców OSM - Krasnystaw Ich nabiał jest naprawdę pyszny :)

Ostatnio zapomniałam mleka dla Mikołaja ( zostawiłam w aucie) i kupiłam mu jogurt pitnyodczekałam aż się zagrzeje trochę, , słomkę wzięłam z jakiegoś fooda i Miki ślicznie wyssał jogurcik, do tego bułeczka za przegryzkę i posiłek mleczny załatwiony :)

Ze szpinakeim to spokojnie ma sporo szczawianów i nie nadaje się dla tak małych dzieci (to samo szczaw, botwinka, rabarbar - fe)
no chyba że z jajem, żółtym serem itd

O, a przecież w słoiczkach już po 4 mies. jest szpinak. Ja wiem, że to nie wyrocznia, ale chyba by nie dawali dla takich maluchów czegoś, co im może zaszkodzić.

zależy ile ma % tego szpinaku, moze to tylko dl akoloru, może dziecko nie zje całego słoiczka itd.
Generalnie szpinak nie nadaje się dla dzieci poniżej roku,a i dla starszych nie za często.
To że ma dużo zelaza to dawno obalony mit.

Botwinka - buraki, to dwie różne sprawy.

Mamolka przedtem zagęszczałam mleko kaszka owocową i teraz też tak robię. Nie wiem czym to było spowodowane ale widać że teraz, po mleku krowim lepiej się czuje. Nieźle wykombinowałaś mleczny posiłek :)

Co do szpinaku to daję też od dawna tylko, że moje dziecko nie chce go jeść. Ewentualnie śladowe ilości z ziemniakami.

Dziewczyny a czosnek można dac dziecku?? Krzyśła łapie przeziębienie i chciałam mu dac troszkę czosnku...
I kiedy można miód??

Wiola, miód to chyba po roku. A czosnek zdaje się dziewczyny już dają. U nas jeszcze nie było :)

Hmm... Jak w słoiczku jest szpinak i ziemniaki, to chyba dużo jest tego szpinaku. Frulo zawsze (prawie zawsze ;)) wsuwał całe słoiczki. Ja mu szpinak co jakiś czas daję - raz na 2 tygodnie może wypada. I nie zauważyłam nic niepokojącego.

zależy ile ma % tego szpinaku, moze to tylko dl akoloru, może dziecko nie zje całego słoiczka itd.
Generalnie szpinak nie nadaje się dla dzieci poniżej roku,a i dla starszych nie za często.
To że ma dużo zelaza to dawno obalony mit.

Botwinka - buraki, to dwie różne sprawy.

To prawda z tym zelazem bo szpinak to najwiecej ma potasu, podobnie jak burak i magnezu i bardzo duzo wit A, bo az 94%:tak:

reklama
Mamolka przedtem zagęszczałam mleko kaszka owocową i teraz też tak robię. Nie wiem czym to było spowodowane ale widać że teraz, po mleku krowim lepiej się czuje. Nieźle wykombinowałaś mleczny posiłek :)

Co do szpinaku to daję też od dawna tylko, że moje dziecko nie chce go jeść. Ewentualnie śladowe ilości z ziemniakami.

Dziewczyny a czosnek można dac dziecku?? Krzyśła łapie przeziębienie i chciałam mu dac troszkę czosnku...
I kiedy można miód??

Wiolcia czosnek mozna podawac po 10 mies a miod po roku:tak:

Do góry