reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Moonik ten laktator medeli co ja mialam pozyczony tez glosno chodzil-ale rzeczywiscie one sa dobre:tak:
Co do smoczkow to przy butelce wymienilam jak maly skonczyl 2m i zalozylam 3+ i jest ok.
Smoka do buzi wymienilam wczoraj bo tamten juz byl brzydki.
Ostatnio tez kupilam fajne smoczki z TT od 6m jak dziecko zabkuje maja fajny ksztalt i takie rowki.:-)
Justyna tak jak pisze Sara nic sie nie martw wszystko jest ok:tak:
Agusia mam nadzieje ze ten Nutramigen nie bedzie potrzebny juz dla malej!!!!
My kapiemy malego ostatnio codziennie a wczesniej przewaznie co drugi dzien
Wczoraj nie kapalismy bo strasznie byl nie grzeczny ale dzisiaj kapiel obowiazkowo:tak:
A dzis rano polozylam sie z synkiem na lozku i gadalismy sobie:-Di zaczal sie krecic to polozylam go na boku a on za chwile przekrecil sie na brzuch:szok:i zaczal strasznie plakac.Fakt materac na lozku mamy nie zbyt twardy a i lezelismy na poscieli i troszke byl skos i sie przekrecil,ale duzo razy juz tak lezalam z nim a to zdarzylo sie pierwszy raz!!!
Cos jeszcze mialam napisac-----------aaaaaaaaa juz wiem:-D..............czekamy na kupe:-Ddzis jest jej dzien:-Dmam nadzieje ze zrobi:tak:.

reklama
Ewelcia - dzięki za diete;-) Co do tego 504zł to jest to zasiłek który dostaje sie bedac na wychowawczym ale tylko wtedy gdy dochód na rodzine nie przekracza własnie tych magicznych 504 zł. Sara - mnie tez dziwi dlaczego zarobki bierze sie z roku ubiegłego - u mnie podobna sytuacja jak u Ciebie

dziewczyny jeśli zarobki uległy w tym roku zmianie i mąż zarabia mniej to można to zgłosić i wtedy oni biorą je pod uwagę, :tak:

hej ja dzisiaj byłam u lekarza miałam nadzieje, ze moze da się zmienić nutramigen na sojowe, ale niestety to mleko będzie lepsze dla mojej malutkiej. Zeby tylko chciala to jeść. w piatek mamy szczepienie to jak coś to zwazy się ją i zobaczymy czy waga nie spada ale nie bo narazie mieszam mleko. eghhh szkoda mi jej :(

Ja już mam dosyć antybiotyku :baffled: wiem że jej pomaga na katar ale..:baffled: wczoraj np. pierwszy raz jej się zdarzyło tak ulać , kręciła się w łóżeczku to ją wzięłam na rączki i przytuliłam leciutko, i od razu ulała na moją bluzkę dosyć mocno i całą buźkę miała w mleku :confused: dzisiaj rano to od razu po jedzeniu zwymiotowała :confused:. Podałam jej potem pierwszy raz nutramigen i jakoś nie widzę szans aby ona piła to mleczko, coś tam ssała ale co chwilę wydawała z siebie takie dźwięki jak przy ściąganiu fridą agu agu z taką prośbą w głosie, być może nie była głodna bo zjadła może 5 ml :confused: teraz ładnie śpi, jak się obudzi to znowu spróbuję z tym mlekiem, a jak jej nie będzie smakować to wrócę do bebilonu, bo u niej nie jest aż tak konieczne podawanie nutramigenu.
to nie męcz siebie i corki nie wiem, moze lekarza zapytaj o jakies inne mleko porozmawiaj powiedz jaka jest sytuacja a napewno cos poradzi. Bo jak tak będzie jadla to zacznie tracić na wadze i będzie kłopot. Podejdz zapytaj moze coś rodzi. Powodzenia. Niestety moja nadal ma to jeść :(

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi, czyli ta medela po prostu taka głośna. Ale ściąga rewelacyjnie. chyba znow bede miec wiecej pokarmu przez to, bo polowe odciągania to odciągam na sucho, tak szybko mi ten laktator oproznia piersi:szok: ale to dobrze, bo Tadzik zaczął pięknie jeść:tak: ciekawe, ile ja tak wytrzymam na tym odciaganiu, szczerze mówiąc mam juz tego trochę dość, ale jak sobie pomysle, ze po mieszankach sie mogą zacząć problemy z kupami, to się jednak wolę męczyc... juz 8 tygodni tak mi się udaje, oby mi starczylo cierpliwości jak najdluzej:tak:

Kupa juz byla!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
teraz bawi sie na macie-ooooooooo czkawki dostal:baffled:
Nika napewno mala nie spada z wagi skoro je,nie musisz sie martwic.

Sara my kąpiemy mala codziennie i codziennie jest smarowana oliwką. Moja siostra codziennie kąpała swoje dzieci i wszystko z nimi ok, to ja tez kąpie swoją codziennie, a przebieram ja w ciągu dnia b często. I sterty prania mam hehe... Musze ją myć bo jej sie ulewa i myć i prać poszewki ubranka.Wecie, ze u mnie połozna do tej pory była raz???:szok::szok::szok: zawsze czekałam na nią staralam sie mieć lad w pokoju chociaz jako taki a jej ani widu, ani słychu. Teraz to juz mi zwisa czy przyjdzie łaskawie czy nie bo jak mam jakieś pytania to latam do lekarza 200 m od domu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry