reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Madzik, chyba go nie oduczysz ssania paluszków ..... No bo czym mu je posmarujesz??

A co do smoczków? Irma a próbowałaś z różnymi kształtami. Ja na początku miałam spłaszczony z TT (silikonowe) i Mała ich nie chciała, potem kupiliśmy okrągły silikonowy i bardziej jej smakował. Teraz mamy jeszcze lateksowy okrągły i ten jest najlepszy. Ma odpowiedni kształt i jest miękki.

próbowałam, muszę jeszcze spróbować ten lateksowy okrągły, bo takiego nie mieliśmy:sorry:

:no:Sok z cytryny???????Absolutnie. Po pierwsze nie można takim maluchom dawać żadnych owoców, a co dopiero cytrusów, po drugie dziecko ma silną potrzebę ssania, przecież jesteśmy ssakami, no nie?:) Moja mała też ssie piąstkę i pcha paluchy, ale to mija z końcem 3 mca, początkiem 4go. Smoka nie chce i nie będę jej na siłę uczyć. Lekarze twierdzą, że jak dziecko nie nauczyło się smoka do 3 mca to bezsensem jest je uczyć właśnie teraz. Ja w każdym razie nie uczę. Dziecko głupie nie jest, nie da się oszukać, woli pierś niż smoka:) Za chwilę zajmie się gryzakami, to lepsze niż smok. Przeczekajcie dziewczyny ten okres....nie pchajcie smoków:sorry:

Ostatnia edycja:
Ewelcia nie wiem czy ten sok z cytryny to taki dobry pomysł, ponieważ cytrusy chyba bardzo uczulają?:confused2:
i dla tego napisalam wczesniej ze to raczej nie najlepszy pomysl:eek:

:no:Sok z cytryny???????Absolutnie. Po pierwsze nie można takim maluchom dawać żadnych owoców, a co dopiero cytrusów, po drugie dziecko ma silną potrzebę ssania, przecież jesteśmy ssakami, no nie?:) Moja mała też ssie piąstkę i pcha paluchy, ale to mija z końcem 3 mca, początkiem 4go. Smoka nie chce i nie będę jej na siłę uczyć. Lekarze twierdzą, że jak dziecko nie nauczyło się smoka do 3 mca to bezsensem jest je uczyć właśnie teraz. Ja w każdym razie nie uczę. Dziecko głupie nie jest, nie da się oszukać, woli pierś niż smoka:) Za chwilę zajmie się gryzakami, to lepsze niż smok. Przeczekajcie dziewczyny ten okres....nie pchajcie smoków:sorry:
moj za tydzien skonczy 4miesiace i mu jeszcze "nie minelo" ssanie paluszkow,kazde dziecko moze idywidualnie sie tego oducza.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry