reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

dzisiaj wlasnie nam pediatra tez powiedzial ze Amelka powinna jesc okolo 700ml dziennie.
Ewelcia niestety nie wiem ile 3mies. dziecko powinno jesc ale pewnie nie wiele wiecej;-) Moj maly klocek wazy juz ponad 5kg:szok:
A co do jedzonka to u nas roznie przewaznie na wieczor sie wszystko chrzani i je malo a czesto:-( w nocy rano i poludnie jest ok nie narzekam bo wczesniej bylo o wiele gorzej..

reklama
Wasze dzidzie sa mlodsze i jedza wiecej:tak:
Szymek je tak 500ml czasami wiecej:baffled:.
nie wiem co mu jest,nie moge sie doczekac kiedy pojedziemy do Polski

Wasze dzidzie sa mlodsze i jedza wiecej:tak:
Szymek je tak 500ml czasami wiecej:baffled:.
nie wiem co mu jest,nie moge sie doczekac kiedy pojedziemy do Polski
no to rzecywiscie malutko ale moze wiecej niepotrzebuje..:tak: wazne ze na wadze przybiera;-) a co na to wasz lekarz??? (moja to teraz tak okolo 800ml je ale urodzila sie malutka wiec pewnie teraz nadrabia:-p)

no on tez jak sie urodzil to wazyl 2925g i jadl duzo i na poczatku dobrze przybieral az za natto tak doktorka powiedziala.Potem jak u niej bylam to mowila ze jest ok,ze przybiera ale duzo mniej i ze najwazniejsze ze waga nie leci w dol.
Tylko ze jak jest np.pora karmienia to on odstawia cyrki bo nie chce jesc!!!!dopiero jak sie zmeczy i przysypia to udaje mi sie go nakarmic na polspicha:baffled:

kąpanie - my Jasia kąpiemy codziennie. Często robi kupę i nie zawsze da się tak wszystko dokładnie husteczkami wytrzeć, szczególnie gdy ufajdany jest brzuch i plecy... :tak: Poza tym Jaś uwielbia rozbieranie do kąpania i kąpanie, gada wtedy i się śmieje, więc my tez nie odmawiamy sobie tej przyjemności wykąpania go :-)
Aha, i nie oliwkuję go po kąpaniu, bo nie widzę potrzeby - dobrą ma skórę.

Avanti, Moje maleństwo - współczuję z tym karmieniem... Ja też niedawno tak miałam... Bałam się gdziekolwiek wyjść, bo mały może chcieć jeść i jak zacznie ryczeć to nie ma zmiłuj czy poczekaj, cyc musi być natychmiast:baffled: najgorzej z wyjściami do lekarza było.... straszny stres przeżywałam za każdym razem:baffled:
Na szczęście teraz się trochę unormowało i je średnio co 3 godziny z małymi wyjątkami:-) także jak nie minęło 3 h od poprzedniego karmienia a on płacze to nie wyjmuję cyca, bo to na pewno nie to... :tak:
Teraz stwierdzam, że karmienie piersią jest strasznie wygodne. Nie martwię się ile zjadł, nic nie wylewam ;) zawsze mam przy sobie, zawsze ciepłe :-) Ale pierwszy miesiąc karmienia piersią to był koszmar.... Gdybym nie miała tyle silnej woli to bym zrezygnowała... Dopiero teraz zaczynam czerpać z tego przyjemność.

Sara - ale masz fajnie ze spaniem Julitki.... Jaś zasypia koło 22:30-23:30 :cool2: więc nic obejrzeć nie mogę... a poza tym ma straszny problem z zasypianiem, więc uspać go to są długie godziny...:baffled:

Agusia1987 inhalator???? moja ma wiecznie zatkany nosek :( mam suche powietrze w pokoju czy coś sama juz nie wiem, katar to nie jest podobno, a moze to alergiczne??? To nie katuj jej tym świństwem ja nie mam wyjścia muszę jak najszybciej przejść na nutramigen :( i jednak to ma jeść :( bo lekarka mowi, ze jest najlepszy dla niej

No i po wizycie u lekarza.
Oliwier wszystko na to wskazuje ma alergie pokarmową na trądzik pediatrze to nie wyglądało.
Więc tak mam nadal podawać bebilon pepit ja mieszam z bebikiem dwa do jednego.Żeby go przyzwyczajać do smaku najpierw robiłam pół na pół teraz już 2 miarki bebilonu petit i 1 miarka bebika 1.
mały wypija za mało bo po 60 ml góra 90 ml.
Do tego od poniedziałku do dziś rana nie robił kupy wczoraj przeżyłam koszmar 4 godziny płaczu noszenia przytulania.
Pokarm w piersiach zanika więc jednoznacznie przechodzimy na samą butlę trudno żeby tylko mały był zadowolony najedzony i zdrowy a reszta się nie liczy.
Acha jakby się zatwardzenia powtarzały to mam przyjśc po syrop DEBRIDATi za tydzień kontrola zobaczyć jak ta wysypka wygląda jest na twarzy policzkach główce i skóra jest szorstka więc wszystko wskazuje na alergie niestety.
A jakby nawet to nie była alergia to to mleko bebilon pepit nie zaszkodzi a zawsze idzie przejść na zwykłe.
Tylko zapomniałam się zapytać czy mam podawać witaminy przy sztucznym mleku.
[B]Czy wy podajecie witaminy d3 i k przy karmieniu sztucznym?[/B]

reklama
Ja tylko wit, D w ilości 1 kropli plus wit, C - 3 krople. Tak mi pediatra zaleciła, ale ty lepiej spytaj mamusia.

Do góry