reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

o kurcze Madzik_ to co to byl za lekarz:no: tylko kasa sie liczy a nie zdrowie pacjenta:baffled:
Ale nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze:tak:

Ja tez mam problem z Amelka ma lekko zakrzywiony kregoslup:-( i glowke obraca przewaznie w jedna strone:-( ale mam z nia cwiczyc i poprawa powinna nastapic. najbardziej boje sie o ten kregoslup...

Oliwier też ma lekko coś z kręgoslupem , szczegolnie górną częścią bo wywija głowę z kolei bardzo do tyłu jak leży na boku ale podobno to nic strasznego (rtaki mini łuk robi). Mam na ten kregosłup kłaść go często też na brzuchu:tak: bo wtedy działa siła ciążenia i to się podobno ładnie nastawia spowrotem-tak lekarz powiedział, że takie ćwiczenia jak kocie grzbiety zalecaja na gimnastykach korekcyjnych.
Moje maleństwo nie pozostaje nam nic jak tylko porobic za rehabilitantki;-) czy jak tam sie to nazywa..
dobra teraz to juz ide spac!!
normalnie uzaleznienie od tego forum:baffled: choc dzis nie pisałam na forum bo nie miałam jak (a to Oliwier płakał, a to latałam po domu) to i tak podczas karmienia wszystko na bieżąco czytałam.:-D mąż się śmieje ze mnie że pierwsze co robie jak włażę do domu to włączam forum.:-D niestety nie udaje misie za każdym razem naskrobać coś:baffled::baffled: moze to i dobrze bo bym zaspamowała was:-p wy tez tak macie ze co kilka minut sprawdzacie forum, nawet nic nei piszac?

reklama
Moja wlasnie tez odchyla glowke do tylu (ale tylko na prawej stronie-wogole przewaznie na tej lezy..) i robi taki luk.. i tak samo ta gorna czesc kregoslupa jest przekrzywiona, chyba nasze dzieciaczki maja to samo.. mi tez lekarz mowil ze to nic powaznego ale cwiczyc trzeba-ale jakos i tak sie obawialam(bo tutaj to tacy lekarze.. ) ale jezeli tobie powiedzial to samo to troszke mnie uspokoilas:tak:

A masz tylko klasc malego na brzuszek? bo ja mam przy tym przytrzymywac malej pupe do podloza(tak jakby lekko uciskac) ale to moze dlatego ze ona stara sie przekrecac na bok (na plecki):baffled:

A co do glowki to tam juz trzeba naprawde wiecej cwiczyc..

Ja też jestem uzależniona od tego forum, mąż się wczoraj śmiał że do kiedy ja będę pisać na tym forum :-D? do jej 18nastki? :-D he he. Malutka dopiero teraz zasnęła, dzisiaj w dzień spała może 2 godziny nie całe, a tak to sobie cały czas gadałyśmy :tak:;-) oprócz tego to dzisiaj mój teść ma urodziny, narysowałam na kartce napis wszystkiego najlepszego i włożyłam Patrycji w rączkę i wysłałyśmy dziadkowi zdjęcie :-D potem zadzwoniłam i powiedziałam że to były życzenia od Patrycji bo jeszcze nie umie mówić a że ja umiem to złożę słownie :-D;-) Pati w czasie rozmowy co chwile mówiła agu agu a teść się śmiał że ona już do mnie po imieniu mówi :-D

moja też nie miała mierzonej klatki a główke ma chyba 37 - 38 ale nawet nie wie ile miała przy porodzie niechce mi się zaglądać do książeczki... byłam dzisiaj na pierwszym badaniu i mala waży 4400:-) wydaje mi się że nieźle chociaż pani doktor zaczęla trochę kręcić nosem i powiedziała, że zobaczymy jak będzie dalej...:wściekła/y: wie kobita jak zestresować młodą matkę:wściekła/y: ale wydaje mi się, że to taka entuzjastka dokarmiania sztucznego...:zawstydzona/y: ale ja się zaparłam. nie bede mlodej dokarmiać. a połozne mówiły że waga jest świetna, w necie pisze, że dzieci w pierwszych 3 miesiącach powinny przybierać ok 700 g na miesiąc. moja ważyła przy wypisie 3040 więc przybrala dwa razy po 700 wieć nie wiem czemu lekarka kreciła nosem...

Madzik a myslalam ze skoro lekarz bierze sporo kasy za wizyte prywatna to stawia dobra diagnoze ale jednak sie mylilam:angry:.
Nie martw sie troszke sie pomeczycie i wszystko bedzie ok.
dziewczyny ja tez jestem uzalezniona od forum:-Dco chwile bym sprawdzala czy ktos cos napisal:-D.
Moj maluch dzis w dzien spal moooozee godzinke oczywiscie z przerwami nie jednym ciagiem:no::baffled:.
Wieczorem byl taki zmeczony ze nie mogl zasnac.
Zjadl o 21 i zasnal na rekach a jak go odlozylam do lozeczka to oczy jak 5zl ale zgasilam swiatlo i zasnal a po 10min krzyczal z zamknietymi oczami:baffled:wreszcie zasnal przed 22.
Dzis wlozylam synkowi grzechotke do raczki a on ja sprytnie wlozyl sobie do buzi a ile radochy mial przy tym:-D.
kiedy tez juz mu wkladalam ale upuszczal a dzis.......postepy robi.......:tak:

A ja ostatnie 2 dni tylko podczytuje tzn.jak już przeczytam to siły na pisanie nie mam:-(
Ja Martynkę kopie codziennie ona bardzo lubi się kąpać a i ja lubię jak ona się kąpie no i kąpiel to znak że zaraz idzie spać,robiłam to samo z synem kąpiel zawsze o tej samej godzinie potem jedzenie i spanie czasami usnie przy jedzeniu czasami nie ale jak już się naje odkładam ją do kołyski i ona sama sobie zasypia,już wie że jest noc i prawie jak w zegarku 22 spi(dzięki takim rytuałom mój syn do 6 lat zasypiał zawsze o tej samej porze,jak nie został położony na czas zasypiał gdzie kolwiek)
co do oliwkowania ciałka to my tego nie robimy mimo że Martynka jest dzieckiem tarczycowym i ma suchą skórę(przy niedoczynnosci to normalne)lekarze zabraniają oliwkować czy natłuszczać żeby skóra sama zaczeła produkowac naturalny swój tłuszcz,oliwkując zaburza się prace gruczołów czy cos tam
ewelcia86 faktycznie nie wesoło macie z tym jedzeniem :baffled:
madzik_ cholerny konował wam się wtedy trafił,dobrze że tym razem trafiliscie na kogos normalnego mysle że te ćwiczenia i pieluszkowannie pomogą:tak:
Moje maleństwo tran jest ochydny jak byłam dzieckiem mama mnie do niego zmuszała beeeeee
no tak i juz więcej nie pamiętam :confused:

No oczywiscie ze jestem uzalezniona od forum:-DWlasnie szykowalam sie spac do lozka,ale mowie co tam,odpale kompa i sobie zajrze tu na moment:tak:
Przypomnialyscie mi ze czas na kolejne kontrolne USG bioderek!Mala byla w 5 tyg (bylo wszystko OK) i lekarz powiedzial ze kontrola w 4-5 mies a ze oczywiscie czeka sie dlugo na terminy to juz moge zaczac zalatwiac...
dobranoc-karaluchy pod poduchy!

Ja również jestem uzależniona od forum,choć ostatnio mało czasu mam ale co tam chociaz poczytam codziennie obowiązkowo :tak:bo jak nie zrobię tego codziennie to później już nie jestem w stanie za dużo żeby nadrobić,a jak ominie mnie cos szczególnego nieeeee nie moge na to pozwolić :-)

no to ja tak z rana dzien dobry:-)
nie wypowiedziałam się wczoraj odnosnie kapania, Sara nie przejmuj się tym kapaniem małej-kiedyś ludzie kapali się raz na tydzień i byli zdrowsi niz my teraz:-) Ja kapie Oliwiera albo codziennie albo co drugi dzień, zależy w jakim on jest humorze,zależy czy gdzieś jedziemy (do lekarza itp po tym zawsze kapiel). Szczerze mówiąc to po Twoim poście zastanawiałam się aby rzadziej kąpać Oliwiera, znaczy się co 2 dni, a Ty znowu po postach dziewczyn pomyślałaś aby częściej:-D
U nas z kolei po kąpieli mały jest tak ozywiony że usypia przez 1,5 godziny ale na szczęście nie marudzi. Jak nie ma kąpieli to zasypia wcześniej, ale wtedy też musze wstawać 2 razy do niego w nocy(teraz 1 raz wstaje i nad ranem o tej porze, ale to juz ranek):baffled: bo gdzieś koło 1 a potem 4:baffled:
Jak kiedyś był ryk przy tym jak go kąpaliśmy, bo mu sie nie podobało i to była katorga:szok: tak teraz jest ryk ale jak go wyjmujemy z wody bo tak mu się kąpiel spodobała:-):-D:szok:
a odnośnie oliwkowania to tak jak Maniulka nie oliwkuję małego (nie ma szorstkiej skóry), bo uważam że im mniej kosmetyków/czyt.chemi do ciała tym lepiej. Na poczatku tylko smarowalam po urodzeniu w zgięciach nóżech bo od fototerapii miał przesuszone-teraz jest OK.Sama tez na sobie nie przesadzam z ilościa balsamów i kremów.
Agusia piękne życzenia dla dziadka:tak:
Moje maleństwo u nas Oliwier przekłada główkę i na prawą i na lewa strone, leży sobie i na tej i na tej, jak mu sie zachce, wiec z tym jest spoks. Tylko czasem podczas snu ta głowkę dziwnie do tyłu odchyla:confused: U nas zamiast główki za to stopę zakrzywia troche ale tez podobno czesto się to zdarza bo ułożeniu ciążowym.No nic najwazniejsze aby ćwiczyć. A co do przyciskania brzuszka to tak lekarz pokazywał, żeby w dolnym odcinku kręgoslupa dobrze brzuszek do podłoża przylegał, ja przy tym mam też zwracać uwagę na nóżki aby były podgiete dobrze (jedna mu przylega do podłoża jak sie go połozy a jedna jeszcze lekko w powietrzu)

Dziewczyny wasze starszaki to juz niezłe postępy robią:tak: gratulacje dla maluchów!!
My na razie na etapie przewracania się ciągłego z plecków na boczek i na odwrót, oraz wodzenia za czym się da oczami, a jak jest coś grającego to jeszcze lepiej bo Oliwier to uwielbia. Ostatnio mu śpiewam jak chce go uspokoic to on wtedy buzię rozdziawia, patrzy i patrzy na mnie:-D a jak skoncze to znowu sie zaczyna krzywić:baffled::shocked2:

Dobra idę spać dalej, o wizycie u ginka napisze pózniej na marcu, w wolnej chwili. Mąż pojechal już na ten wyjazd firmowy, ale będzie jutro wieczorem.. No to czeka nas ciężke 30 godzin:-)only sama:sorry2::dry:

Ostatnia edycja:
reklama
do nas sie przyplątało jakies choróbsko, Wojtek ma katar i bakterie w moczu , więc ze szczepienia na razie nici, :baffled: apetyt ma je dużo , karmię go piersią ale wieczorem dorabiam butle i wypija 60ml. na wadze ładnie przybiera waży już 6kg , USG bioderek też ok i dr powiedział żeby nie układać go na boku bo to niezdrowo dla bioderek :sorry2:

Do góry