reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

W końcu zaliczyliśmy dzis szczepienie... Zdecydowałam się na tą 6w1 - jedno ukłucie. :tak:
Długo sie wahałam, bo w końcu te płatne i te niepłatne szczepienia to jedno i to samo, tylko wkłuć mniej i tak mówiłam do Jasia: "Jaśku, albo jesteś mężczyzną albo nie i 3 wkłucia masz wytrzymać!" Ale Jaśko tak się na mnie spojrzał tymi swoimi pięknymi oczętami, że się złamałam i wydałam 160zł na szczepionkę (!!!!!!:angry:).... co by go nie męczyć...:baffled::zawstydzona/y:
Ale i tak się spłakał i wymęczyl, bo potem spał prawie 4 godziny w wózku. Teraz się obudził oczywiście strasznie głodny, więc go karmię:-)

reklama
moje malenstwo u mnie w dzien to samo,maly by spal na rekach ale ja sie nie daje:-Dalbo go odkladam do lozeczka albo klade na lozku:tak:.
Budzi sie po 5min:-)i jest juz wyspany i baterie naladowane na kolejne 3h potem znow drzemka 5min (czyt.ladowanie baterii) i tak w kolko.
W dzien za nic w domu nie pospi,na dworku troche ale z przerwami.

Julita dzis jest nieznosna-chyba dokucza jej brzuszek albo sie przyziebila bo kichnela dzis juz z 8 razy i 2 razy zakaslala:szok: Od razu polecialam do apteki i baba polecila mi cebion multi,dodatalm jej 3 krople do nutramigenu i wypila ale sporo ulala.Goraczki nie ma bo mierzylam tzn ma 37,6 w pupie czyli 37,1 tak normalnie (minus 5 kresek) co tez norma w sumie.Zasadzilam jej czopka Viburcol na odgazowanie brzuszka i dalam plantez-wypila 50 ml a do tego jeszcze drugi raz 60 ml zwyklej wody z glukoza-jak nigdy!Teraz juz wesola "gada" z pluszowym misiem i "spiewa" z mezem ale jakos sie martwie czy jakas infekcja jej nie idzie.

Sara moj kaszle codziennie.
Gadalam wczoraj o tym z pielegniarka i wszystko gra!!!
Maluchy "produkuja" sline i za bardzo jeszcze nie wiedza co maja z nia zrobic i dlatego tak jest.
Moj ma sie dobrze tem.mierze codziennie w uchu przewaznie ma 36.4 lub 36.6 czyli ok.

moja mala tez czesto kicha i ostatnio zaczela kaslac ale lekarka powiedziala ze to normalne u takich malych dzieci:tak: Ewelcia chyba ze lekarze-obcokrajowcy sa tacy ze u nich zawsze wszystko wporzadku..:baffled::confused::-p

kurcze od 3 dni smaruje Amelce buzke kremem oilatum (wiele razy chwalony) a tu d*** ma teraz wiecej tego tradziku niz miala... nie wiem czy przestac czy jeszcze smarowac:confused: jedynie co narazie pomogl to tyle ze skorka sie nie luszczy:tak:

A jak wasze maluchy mialy/maja tradzik to czyms smarujecie/smarowalyscie ??????

jak pytalam sie lekarki to mowila mi ze po kremie najpierw sie rozniosa a pozniej szybciej zejda:baffled: ale sama nie wiem:confused: a czy czasem po tradziku nie zostaja jakies mini blizny(slady):baffled: ??????????

Moje ............... ja przemywalam tylko i wylacznie woda przegotowana,zadnego kremu nie uzywalam i synek ma gladka buzke jak wlasna pupe:-D:-D:-D
A z tymi lekarzami to moze masz i racje,tu na kazde pytanie odpowiadaja ok albo good albo jeszcze no problem:baffled:,
A ja czekam na kupe!!!!!!!!!!!!!:-D

reklama
Ewelcia - u mnie jest dokladnie tak samo "wszystko jest dobrze" "nie ma problemu" "to jest normalne" a jak cos jest to "od hormonow" :baffled:

czekaj czekaj a napewno zaraz bedzie duuuuuza kupa:-D
u nas ostatnio nie ma problemu z kupa moze to dzieki herbatka plantex(ale najgorsze to ze zostaly mi tylko 3:baffled:) jakby co to bede musiala zlozycz zamowienie do siostry;-)

wczesniej tez przemywalam tylko woda przegotowana ale dluzszy czas nie znikaly wiec zaczelam i przemywac i kremowac:sorry2:

przed 19 wykapalam malutka o 19 zjadla i spi tyle ze co chwile ja cos wybudza:confused:

aaa ostatnio zaczela lapac sie za nosek tak jakby pocierac go:confused: jak klade ja na brzuszku to trze noskiem o podloze:confused: przy tym tak jakby steka... moze z bolu:baffled: nie wiem czy cos ja tam boli czy uwiera:baffled: ale napewno denerwuje.. zauwazylam ze nawet przez sen tak robi... niedawno miala katarek i kilka razy dziennie pryskalam jej stermarem i czyscilam frida czy to mozliwe ze jej cos tam uszkodzilam:confused: ( chociaz wiem ze niezaciagalam mocno staralam sie robic to delikatnie...) jak narazie przestalam uzywac fridy jedynie pryskam ta woda:tak: mam nadzieje ze poprostu od tak sielapie za nosek i ze ja tam nic nie boli:-(

Do góry