reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Wiecie co .. moja Amelka robi zolte kupy ... ale za to takie smierdzace ze szok:szok: wydaje mi sie ze moze to byc przez to ze ten brzuszek nadal ja pobolewa a wiadomo pozniej kupa smierdzaca.. ale sama nie wiem..
poza tym martwi mnie ten jej brzuszek bo kolki niby sie skonczyly 2 i pol miesiaca skonczyla a przy jedzeniu nadal wyginanie.. czasem kiedy sobie grzecznie lezy nagle zaczyna sie drzec jakby ja ze skory obrywali...:-( czesto wybudza sie ze snu z placzem... nie wiem juz czym jej ulzyc ten bol..:-( a lekarze oczywiscie nie widza nic zlego dla nich wszystko jest ok.. (zawsze jak jestesmy na wizycie to Amelka jak na zlosc grzeczna jest..- wiec nie widza zadnego problemu..)

reklama
U nas problemow brak wiem ze to brzmi dosc dziwnie ale tak jest.Maly zaczyna sie slinic,zajrzalam w buziala i widac juz w dziaselkach dwa dolne siekacze:-)wyjda maksymalnie do 4 miesiaca na bank,maz szybko zabkowal -tesciowa mowila ze jak mial 4 miesiace,corka zaczela mi zabkowac w 5 miesiacu ,wiec on tez idzie jak wyscigowka:-D

Ja daję regularnie kropelki Espumisan do 20 kropel dziennie, rozbijam to na cztery posiłki po 5 kropel i jak narazie jest gites :-)

Jula robi żółte kupy, śmierdzą jak cholera ;-) ostatnio robi co trzy dni niestety, ale wtedy te kupki nie są już takie płynne z grudkami tylko o konsystencji takiej mazi, nie wiem jak to opisać, jak gęsty jogurt... ;-) i nic nie pomaga żeby robiła częściej - gazy puszcza normalnie, też "pachnące" a kupa nie idzie za tym i już...
M*R* to szybko te ząbki będą :-)

U nas problemow brak wiem ze to brzmi dosc dziwnie ale tak jest.Maly zaczyna sie slinic,zajrzalam w buziala i widac juz w dziaselkach dwa dolne siekacze:-)wyjda maksymalnie do 4 miesiaca na bank,maz szybko zabkowal -tesciowa mowila ze jak mial 4 miesiace,corka zaczela mi zabkowac w 5 miesiacu ,wiec on tez idzie jak wyscigowka:-D
Zazdroszcze grzecznego synka:tak:
Siekacze mu widac?
Ja myslalam ze najpierw jedynki wychodza dolne lub gurne.

Wczoraj maly zjadl 740ml na dobe to jego rekord jak na razie,w czwartek bylo 660ml.
Zasnal wczoraj o 22 a wstal dzis o 6:45 i jakos jesc nie chcial tylko mu pampka zmienilam i polozylam do lozeczka i tak lezal do 8 i patrzyl sie na karuzelke i gadal z misiami:-Ddopiero o 8 zjadl 130ml.
nie wiem jak to jest?on nie glodnieje przez tyle godzin?:baffled:

Iwona ja slyszlam ze humana jest dobrym mlekiem.
Moj smyk pije Bebilon i nie narzeka,raczej mu smakuje.
A Ty karmisz piersia czy butelka?

Kitki mój mały po szczepieniu spał caly dzień a pozostałe 2 dni był marudny jak cholera i prawie cały czas płakał :sorry2: nie ma sie co martwić napewno mała zacznie gruchać :tak:
co do kup to u nas różnie raz jest żółta raz jasno zielona ale może teraz spowodowane to tym że mały chory i łyka syropek więc stwierdzam że to po tym, Alan robi jedną kupę na dzień czasami zdarzy się dwie ale rzadko :baffled:
Moje Maleństwo mój Alanek ma tak samo robi kupy, kolki przeszły ale za to teraz problem ze wzdęciami ma puszcza śmierdzące bąki i płacze przy tym i czasami też się wybudza z płaczem, a przy jedzeniu też czasem się wygina i popłakuje :-( daję mu Espumisan jest troszkę lepiej ale jednak nie przeszło całkiiem :no:
M*R zazdroszczę ci że nie masz żadnych problemów z maluszkiem :tak:
Iwona co do mleka to ja karmiłam chwilę Bebilonem1 i mały miał zielone kupy a teraz karmię Bebiko1 i jest ok także nie pomogę :-p

dziewczyny dalej walcze z katarem u małego już tydzień a jemu dalej charczy w nosie i gardle :baffled::-(

M*R* - równiez zazdroszczę grzecznego synka.... :-) Eh... ale tak to jest - jedne są aniołkami, a drugie dają trochę w kość :cool2:
Może moje następne będzie grzzeczniutkie... :tak:
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką - jej 2 dzieci (chłopiec i dziewczynka) do 6miesięcy tylko jedli i spali...:cool2:

Kitki - Jaś zaraz po szczepieniu zasnął na kilka godzin, a cały następny dzień był marudny, płaczliwy i niespokojny. Ale gorączki nie miał na szczęście.

reklama
Witajcie
Dziewczyny tylko ze moja Nadia nie goraczkuje, nie jest marudna, uśmiecha sie i bawi zabawkami tylko przestała gaworzyc:baffled: No ale moze rzeczywiscie to normalne po szczepieniach wiec wrzucam na luz i na razie obserwuje. Mam nadzieje ze ie poprawi:tak:

Iwona ja daje małej od początku Bebilon HA i jest ok. Ładnie zjada po 10l i nie grymasi a kupki sa żółte, normalne.
Ps. Mieszkacie juz na Kijewie? Umawiamy sie na spacerek?

Ostatnia edycja:
Do góry