reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

przechwaliłam.... młoda dziś obudziła obudziła się o 12 na karmienie... ale spała niespokojnie, płakała przez sen. dziwne.
od północy karmiłam ją już 4 razy - to bardzo dużo jak na nią. ciekawe o co chodzi, bo to chyba nie nagły przypływ apetytu

reklama
Dominik wczoraj po południu dostał gorączki po tym szczepieniu. Lekarka dała mi czopek, żeby mu zaaplikować jak się gorączka pojawi i jak będzie marudny, więc wsadziłam mu czopek, a on go cały czas próbował wypchnąc. Jak już udało mi się wsadzić, to za dosłownie 2 minuty zrobił kupę. No i nici z czopka.
Dziewczyny jak wy wsadzacie czopki, żeby dzieci ich nie wypychały. ?
Dzisiaj Dominik już nie ma gorączki, ale jest jeszcze trochę rozdrażniony i usypiać go muszę na rękach. Ale przez to, że wczoraj miał szczepionkę, to mu wolno:tak::tak::tak:.

Caro ja osoabiscie nie wkladalam czopka viburcol malej ale moja mama too raz robila i wygladalo to tak ze wziela troche oliwki na pupe pozniej wlozyla czopak (tak bardziej zdecydowanie nie po kawaleczku) pozniej opuscila jej nowki zeby pupa wlasnie sie scisnela i wszystko. Mala nawet nie poczula ze cos ma :-D
Ja 2 uzylam tylko czopkow glicerynowych ale to wlasnie o to chodzilo zeby kupe zrobila:-p

Moje Maleństwo, Maniulka dzięki za odpowiedzi, na następny raz będę mądrzejsza z tymi czopkami. Jak rozmawiałam dziś z moją mamą, to dała mi takie same wskazówki jak wy.

Wiecie co muszę jeszcze napisać, że mój Dominik to tak króciutko się zabawi sam-czytaj mata edukacyjna, czy karuzela. :-(Dla niego najlepszą zabawką jest gadająca mama. :tak: A jak np. leży na macie, to chce żebym była w pobliżu. Mam nadzieję, że już nie długo zacznie się bardziej interesować zabawkami.

Caro81- to chyba normalne, mój Szymon też musi mnie mieć na oku, jak siedzę z nim, to się bawi pięknie a jak wyjdę do kuchni to za chwilę słyszę "...beee, buuuu...":-)

ja sobie to tłumaczę tak, mój synuś mnie bardzo kocha i chce być cały czas ze mną :-D

reklama
Do góry