reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Małgorzata mi coś strajkuje :crazy:
czwartą już noc z rzędu budzi się średnio co godzinę, chodzę dosłownie jak pijana, niewiem już sama czy to przez zęby i przez upały, mogę spać na stojąco :confused2::confused2::confused2:

reklama
dziweczyny a może maluszkom jest za gorąco że tak się budzą :confused: u nas jak było cieplej to Alanek też sie budził w nocy bo pić mu się chciało :tak: a narazie mam spokój przesypia całą noc do 5rano :tak:
Współczuje wam :eek:

Moj zasypia o 21 i wstal dzis o 4:30 a potem o 6 i niechcial dalej spac lezal do 7 i marudzil w lozeczku.
W Polsce jak bylismy to maly czasami spal do 5:30 zjadl i dalej spal do 7 czy 7:30 a nawet 8 a raz zrobil mi wieeeelka niespodzianke i pospal do 8:30,tylko tutaj mu sie cos porzestawialo:baffled:.
Ostatnio nawet wstal o 2:30 a potem o 5;30

Ja myślę, że ona poprostu wybudza sie z głodu, w dzień mało je, dlatego w nocy też chce. Do tego smoka w buzi brak to sie wybudza, ale daję jej butlę i momentalnie zasypia odłozona do łóżeczka i to nawet bez smoka. Generalnie to w dzień zaczęłam także praktykować odkładanie do łóżeczka na spanie i jak narazie z powodzeniem (od jakiegoś tygodnia). Wieczorem różnie zasypia, jak w dzień mało śpi to już po 19 stej smacznie chrapie, a jak więcej to chodzi spać dopiero ok. 21-22.

Jula różnie śpi - raz już o 6 rano ma dużo do powiedzenia, a wczoraj np. dopiero o 7.45 się obudziła... zasypia niestety przy cycu, dzisiaj dopiero o 21.40 mogłam ją odłożyć do łóżeczka, bo się wierciła, przewracała na brzuszek, marudziła i bałam się, że starszą obudzi :-(

reklama
Natalia ma już baaaardzo długo uregulowany sen: pobudka o 5-6 (najczęściej o 5) i potem wstaje o 9, czasem trochę wcześniej, po 8.

Do góry