reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Romek wczoraj skończył wczoraj 5 miesięcy z wagą 8300 - taki przyrost z urodzeniowej masy 2900 i to tylko na mleku mamy! Dopiero od tygodnia je po kilka łyżeczek marchewki z jabłkiem/ zupki jarzynowej

reklama
Eve, ja nie miałam nic złego na myśli - bo mojemu szczypiorkowi to brakuje 1900gr do podwojenia ;-)

Wiadomo, że dzieciom o małej wadze urodzeniowej łatwiej podwoić masę urodzeniową niż tym dużym, a Twoja córeczka była przecież bardzo duża!

Mój Romek urodził się z wagą 2900, a mój najstarszy z wagą 4000. Obydwaj w wieku 5 miesięcy ważyli 8300. Dla Michała było to podwojenie, a dla Romka jest prawie potrojenie masy urodzeniowej.

ja jakiś czas temu próbowałam Małgosię oduczyć zasypiania przy piersi, skończyło się katastrofą, po prostu nie wiem jak to zrobić:zawstydzona/y: na razie niech będzie jak jest, choć chyba u mnie sprawdza się to co napisała Vinniki. Gosia budzi się w nocy, ot tak, a nie na jedzenie, bo po przyłożeniu do piersi usypia momentalnie, a w momencie odłożenia do łóżeczka znowu się budzi ...:-:)-:)-( Dziś w ten sposób prawie w ogóle nie spałam tylko siedziałam na fotelu:wściekła/y::wściekła/y: bo co ja ją do łóżeczka to się budziła, a na rękach przy piersi (nie miała jej w buzi tylko była policzkiem przytulona) spała. :sorry2::sorry2:
ale było już tak że się budziła tylko raz jeden jedyny około 4 na jedzenie i było dobrze .....

Magdalenka u mnie na poczatku Oliwier zasypiał sam, potem przy cycu..ale oduczyłam go tego.. Czesto usypiał wczesniej i 40 minut z darciem, w miedzyczasie przytulanie ale opłaciło sie... Teraz zasypia w 15-20 minut a czasem i w 5... najwazniejsze aby był spokojny..
Ja np śpiewam i Oliwier to uwielbia:tak:

Dziewczyny aż się boję jechać do Polski jak tak piszecie o tych komarach. W Niemczech w ogóle nie ma:tak:.
Dominik od dwóch dni ma białą kropeczkę na górnej jedynce, ale stukałam łyżeczką i nic nie słychać, więc to chyba nie ząbek. :confused:Co to może być:confused:

Dziewczyny aż się boję jechać do Polski jak tak piszecie o tych komarach. W Niemczech w ogóle nie ma:tak:.
Dominik od dwóch dni ma białą kropeczkę na górnej jedynce, ale stukałam łyżeczką i nic nie słychać, więc to chyba nie ząbek. :confused:Co to może być:confused:

Może się jeszcz nie przebił przez dziasełko;-)

reklama
Do góry