reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

Eee jakoś czuje że nie dotrzymam do 3.09 i wyjdzie wcześniej. Nie wierze w te maszyny i ich pomiary, w końcu każdy dzidziuś rozwija się inaczej.
O skrzepach nie mówiłam ale o mdłościach które dziś mam. Podobno normalka pod koniec ciąży zwłaszcza u tych które mają skurcze z brzucha. No i ja antybiotyk biorę więc to też może mieć wpływ. Wynik wymazu mam "+++" ??? Mam zadzwonić do szpitala w którym chcę rodzić i zapytać czy mam brać antybiotyk wcześniej czy tak jak tu na miejscu dadzą mi podczas porodu.

reklama
My już po wizycie.
Mamy zielone światełko. Mała leży główką w dół już ładnie wyszykowana do porodu. Z pomiarów usg wyszło, że ma może między 2850g a 2990g, czyli prawie 3kg.:-) Szyjka miękka gotowa. :-)
Nic tylko rodzić....choć jak zawsze jedno ale.......
z usg termin wyskakiwał na 3.09:szok::szok::szok:
A nie mówiłam, że będę ostatnia???:confused:

Efe nic się nie martw mi wyszedł identyczny termin teraz po wizycie w poniedziałek tydzień temu co tak panikowałam ,ale mi się wydaje ,że to przez ta wagę bo moja miała 2900 w przybliżeniu i termin identyczny ja Ty:tak:W razie czego obie bedziemy stękały ;-)

Efe, Chogta nie zapominajcie o mnie;-) Mi tez termina na wrzesien sie przesunal ale juz sie tym nie martwie i tak mysle ze dzieci wyjda kiedy one beda chcialy! I napewno zrobia nam niespodzianke:-)

Fajnie że nie jestem sama :) choć ty Chogata jako matka jednego bąbla powinnaś być przede mną ;) I jak tak będzie wcale się nie pogniewam :]

eeeee na razie wiekszośc pierwiastek rodzi a my cierpliwie czekamy (musimy bo innego wyjscia nie ma);-).
Oleńka doskonale pamietam o Tobie i licze po cichu ,ze jednak wszystkie urodzimy do końca sierpnia;-):tak:.Bo ja juz cała w stresie jestem ,że moge się przeterminowac się:-:)baffled:

ja uważam że nie ma co sugerować się usg w tym etapie ciąży bo pomiary są nie zawsze miarodajne tydzień przed porodem miałam usg waga 2605 4 dni później już waga rozszerzyła się od 2580-3005 dwóch innych lekarzy to robiło.
Mała urodziła się 2950.
Dobre pocieszenie ja juz też tak miałam we wtorek byłam u gina mała miała 2300 ( nie teraz w 34tc)niecałe a w czwartek dopadł mnie woreczek i wylądowałam w szpiatalu -znów miałam usg robione i wtedy wyszło ,ze mała ma 1900 g:baffled:.

Kurcze nie wiem jak mam połaczyć te posty????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie po wczorajszym ktg skurczy zero i we czwartek mam przyjść po skierowanie na hospitalizację, będą mi wywoływać poród.

dziś jeszcze mam wizytę u swojej gin i zobaczymy co ona mi powie.

też jestem bardzo ciekawa, ile Mikołaj waży, bo brzuszek jest taaaaaaaaaaaaaki ciężki ;-)

Ja wczoraj miałam USG w szpitalu bródnowskim, gdzie będę rodziła. I niestety się potwierdziła wada układu moczowego Maćka. Do tego pani dr wyłapała jakieś wodniaki jąder, których wcześniej na usg nie było widać.
No i jest mi tak średnio teraz...:-(

reklama
Ja wczoraj miałam USG w szpitalu bródnowskim, gdzie będę rodziła. I niestety się potwierdziła wada układu moczowego Maćka. Do tego pani dr wyłapała jakieś wodniaki jąder, których wcześniej na usg nie było widać.
No i jest mi tak średnio teraz...:-(
bedzie dobrze głowa do góry,sa to choroby ,które po urodzeniu można leczyć wiec nie martw sie na zapas,moze szybko miną

Do góry