reklama
E
efilo
Gość

Dziewczyny odetchnęłam z ulgą wczorajszego wieczora gdy mój miły przysłał wyniki toxo. Jak nie pamietacie to przypominam że miłam bliską przygodę z ręcznikiem obsikanym przez mojego kota. Mimo tego nadal jestem toxoujemna
))
wielki głęboki oddech
wielki głęboki oddech

No, ja też jestem po drugim badaniu na toxo i szczerze mówiąc wiem jeszcze mniej niż wcześniej. Lekarka mówiła że to badanie wyjaśni czy zakażenie jest stare czy nowe. Jeśli to świeżyzna to po 3 tygodniach powinno wzrosnąć kilkukrotnie. A mnie ImG wzrosło o 9 jednostek, a ImM spadło o jakieś 0,20. No i o czym to świadczy? Chyba że jest stare nie? Zobaczymy. Jutro lecę do doktórki.
asylan
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Dzagud trzymam kciuki zeby bylo po Twojej mysli!! ja wczoraj bylam na usg okreslajacym ryzyko wystapienia zespolu downa i do tego 2 tygodnie wczesniej mialam badania krwi w tym celu (test polaczony) i jednak to jest kraj debili... zamiast pokazac mi wyniki i wyjasnic ile czego to nie, tylko mi lekarz dal papierek z wykresem pokazujacym ryzyko wystapienia syndromu downa w zaleznosci od wieku matki i mi na nim narysowal ze u mnie ryzyko jest minimalne ok 1 na 25000 przypadkow. i kuniec!!! ile czego bylo w krwi i jak to sie nazywa albo wyniki usg ciiiiisza. ale sie nie dziwie bo tutaj kobiety sa hmmm w sumie faceci tez - niewyksztalceni a jak cos potrafia to tylko w jednej dziedzinie a wiedza prawie zerowa. wiec po co im jak sie co nazywa ile czego? tak nie zrozumieja... hehe... sory ze tak najezdzam na Austr. ale sa straszni kretyni!!! wystarczy powiedziec ze jest okay i wierza na slowo!!! ufffffff
E
efilo
Gość
Dzagud
Trzeba iść do lekarza, ale na mój stan wiedzy: luz i sponton. Jakbyś była zakażona to te wyniki (zwłaszcza IgM) wzrosłyby Ci do kilku setek.
Trzeba iść do lekarza, ale na mój stan wiedzy: luz i sponton. Jakbyś była zakażona to te wyniki (zwłaszcza IgM) wzrosłyby Ci do kilku setek.
Gośka
mamy czerwcowe 2007 Fan(ka)
Dzagud wszystko napewno ok.Asylan masz racje ja dzis byłam na pobraniu krwi na test podwójny i laborantka mówi ach niech pani sie nie obawia o wynik bo to nic innego jak zestawienie ze statystyka i jak czesto wychodza zle wyniki to na ogol wszystko jest ok. a biedne pacjentki biegaja na amniiopunkcje - ibadz tu madrym 

reklama
Buehehehe - jak słyszę hasło "statystyka" to mam drgawkiEfilo aż dziw bierze że za mój niewybredny żarcik nikt z naszych socjolożek się nie obraźił hihihi![]()

Odebrałam moją kosmiczną ilość badań - i wszystko ok :-) Przeciwciała, których się spodziewałam są, których nie było - nie ma. Tak więc jestem kolejnym przykładem, że można żyć z kotami wiele lat i nie mieć przeciwiał na toxo

Podziel się: