reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

reklama
no tak właśnie..dwa razy się spytalam, bo tez to było dla mnie dziwne. jesoo a może wypić zjeśc i po godzinie na badanie?? zaczynam głupieć. A nawet nie mam do kogo zadzwonić i się spytać.

Aniu z tego co ja wiem to glukoze robi sie na czczo:tak:potem pijesz glukoze i po godzinie powtarzasz badanie. Ale między czasie można jeść???? kurcze sama nie pamiętam:-(a kiedy masz tą glukoze? bo ja jutro rano idę wiec mogę się zapytać.

to chyba jestes jedyna ktora ma zjesc przed glukoza. Ja moge jedynie herbatke wypic i to tez bez cukru oczywiscie. Miala ktoras z Was tak jak aniawos?

u mnie każą na każde badanie na czczo przychodzić więc sie dziwie z tym jedzeniem:baffled: ale pewnie to zależy od gabinetu.

ja mam robic na czczo glukoze i to mnie martwi troche bo potem 2 godziny czekania bez jedzenia toja zwariuje chyba :(
na wszystkie badania jezdze na czczo ale co innego odrazu po zjesc cos a co innego tyle siedziec.

No właśnie żadna tak nie miała i ja już zgłoopiałam..mam ją wypić i iść na badanie po godzinie. Tak miałam z Igą, też pobierane raz, po wypiciu, przed nie musiałam. Teraz tylko to jedzenie mi się "wkradło" i jakoś nie mogę tego zrozumieć. Może poprostu zrobię tak jak miałam z Igą, wypiję na czczo glukozę pójdę na badanie i dopiero po zjem..chyba najprościej.

W pierwszej ciąży miałam po godzinie, najpierw pobierali krew bez glukozy po wypiciu glukozy czekałam godzine i znów pobierali. Jutro będę miała tak samo. Ale z tego co dziewczyny piszą nie wszędzie jest tak samo, u jednych 2 u innych 1godz. Ehhhhhhh norlamnie jak by nie mieli wspólnych procedur, tylko mętlik biednym matkom robią:wściekła/y:

reklama
Mira ja też miałam się zgłosić po dwóch godzinach. A czy to nie jest tak że jak się pije 50 g to sie zgłasza po godzinie a jak 75 g to po dwóch? Coś mi się chyba takiego obiło o uszy... No i pierwsze kłucie na czczo, potem picie glukozy, potem nie mogłam nic jeść ani pić i jak najmniej sie ruszać (to akurat nie wiem dlaczego) no i po dwóch godzinach wrócić na drugie pobranie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry