reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Michalina chusty elastycznej się nie"łamie", bo to nie jest taki materiał.
Elastyczną wiąże się tylko w kieszonkę i wtedy dziecko na kangurka (lub kołyskę) się do niej wkłada.
Lilla 8 kg to już i tak za dużo by było:tak: Mi chodziło głównie o sposób na kolki, więc do 8 kg to już dawno mieliśmy za sobą;-)

Oczywiście, że się nie łamie a ja na myśli miałam chustę tkaną. Ot taka pomyłka :sorry:

reklama
Dziewczyny, ktore maja organizer munchkin, jak go montujecie? Bo mój mózg chyba nie ogarnia tych rzepow... Niby jakos go przymocowalam do łóżeczka ale chyba nie do końca tak to powinno wyglądać.
Na dodatek wkurzylam sie bo mój organizer w jednym miejscu ma rozerwany materiał... Ale jak to przykryje lamówką to nie widać. Chyba nic z tym nie bede robic bo juz mam dosc przygód z organizerami. Brązowy odesłałam ale teraz widze ze jest minimalna różnica miedzy zielonym i brązowym. Otóż brązowy miał fajna siateczke do podtrzymywania pudełka na chusteczki, a zielony tego nie ma. No trudno. Cos za cos

ooo chusta przy dwójce dzieci na pewno się przyda :tak:. I już widzę wzrok nawiedzonej sąsiadki i jej komentarze, że maltretuję dziecko :-D. Jak z Synkiem tak wyszłam, a miał już z 6 m-cy to mało opieki społecznej nie wezwała hahaha.

Sokoja - jak dziecku dzieje się krzywda, to dopiero w faktach albo w uwadze pytają gdzie byli sąsiedzi. pewnie sąsiadka przewrażliwiona ;)

na fakt. chusty są kontrowersyjne, ale na pewno mniej szkodliwe niż nosidełka. brrrrrrr

dla mnie byłaby to ogromna wygoda, ale bardzo się boję, że będę coś źle motać i zaszkodzę dziecku :zawstydzona/y:

o tak i ja chuste kupuje teraz napewno tez, moj grzdylek jeszcze wózkowy wiec to mniejsze bedzie w chuscie jak bede musiala sie wybrac na spacer z dwojka (co juz mnie lekko przeraza)
ja kupilam sol fizjologiczna taka 5ml i uzywalam to na zwykły wacik kosmetyczny

reklama
Do góry