reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Ok, z tym podkładaniem pod nóżki łóżeczka to ma sens, że jest wtedy niestabilne. Co do klinów, to mój M. stwierdził, że zrobimy klin ze styropianu - tak, tak, uroki trwania budowy, styropianu ci u nas pod dostatkiem a mąż z tym raczej zaradnych.

Dzisiaj na SR dostaliśmy tubę maści Bepanthen, a miałam w planach kupić linomag. Pytanie teraz czy to nie jest tak jak.. hmm na przykład z mlekiem, jak już jedno będzie stosowane to trzeba się go trzymać, chyba że uczula. Bo w zasadzie nie widzę teraz sensu kupować innej maści skoro całą wielką tubę dostałam, na jakiś czas wystarczy. A muszę jakąś maść wziąć do szpitala, taki u nas wymóg.

Pytałam naszą położną o higienę jamy ustnej u noworodków i niemowlaków. Stwierdziła, że do momentu pojawienia się pierwszych ząbków ona zaleca nie mycie paszczy. Mówiła, że wtedy naturalna flora wspomagająca trawienie jest naruszana. Z higieną jamy ustnej radziła poczekać na ząbki. Ja sama jeszcze nie podjęłam decyzji. Wyjdzie w praniu.

Aha i takie zwykłe stacje pogody dobrze się sprawdzają do sprawdzania wilgotności. U nas w domu tata meteorolog amator i przy porównaniu odczytów ze stacji pogody i bardziej profesjonalnych urządzeń nie ma znaczącej różnicy.

Michalina, moim zdaniem wręcz powinno się stosować na przemian np 2 rodzaje maści. Przy K miałam właśnie linomag i bephanten.

Ja mam bepanthen ale będę chciała zakupić jakąś inną maść. Pamiętam jak się namęczyłam próbując to cholerstwo zmyć, a sutki okrutnie bolały. Takie napuchnięte, podrażnione.

reklama
Do góry