Dziewczyny pamiętajcie, ze dzieci letnie będziemy miały:-)
Eryka rodziłam w lipcu i tak naprawdę wszystkiego za dużo miałam. Latem wszystko super szybko schnie. Kocyk do wózka jeden pod tyłeczek i polecam cienki polarowy, szybko schnie, łatwo się pierze i mięciutki jest, i jeden do ewentualnego przykrycia (normalny). Jeżeli lato będzie tak ciepłe jak w 2009, to dziecko tylko w bodach będę wozić. Gołe rączki, gołe nóżki

Nigdy nie przegrzewałam Eryka i na nic nie chorował

We wrześniu nasze malce juz 4 miesiące będą miały a dopiero wtedy zimniej się robi :-) i ciuszki będą potrzebne

i też nie za dużo
Ja miałam tylko dwie butelki Avent (małe na początek) i dopiero po pół roku dokupiłam dużą. Jeden smoczek (oduczyłam małego jak miał 3 miesiące). Termosy nie potrzebne bo ...mi nie były potrzebne

. Właściwie jak tak myślę to dziecko bardzo mało potrzebuje na początku....całe to dodatkowe wyposażenie to matki kupują dla lepszego samopoczucia

Nawet rożka nie miałam, ale to dla mnie zbędny wydatek, bo dziecku latem w nim za gorąco a trzymanie maluszka bez tego usztywniacza to sama przyjemność

Dziecko też woli bliżej ciała mamy
Nie przesadzajcie z tymi zakupami, bo choć to wszystko takie piękne i słodkie, to tak naprawdę dzieci tak szybko rosną, ze nacieszyć się tym nie będą mogły. A później najważniejsze i największe wydatki na pieluchy są...to dopiero czyści kieszenie

I tak do 2-3 roku życia