reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Kasia, Waris do porodu to wezcie jakas koszulke meza ciemna najlepiej, bo ona na 99 procent wyladuje w koszu .chociaz jak mi zaproponuja szpitalna to ja wezme, niech sobie piora gotuja itd. mnie w szpitalna dopiero przebrali jak na cc wiezli a do tamtej pory mialam swoja wlasnie taka najgorsza , zolta w czerwone kwiatki zeby nic widac nie bylo w razie czego. ale ta szpitalna byla tez w miare bo do kolan byla, zawiazywana pod szyja zeby cycki nie wypadly:p niewazne ze przezyla swoje i miala z 20 lat:D ale ja na wszelki wypadek wezme jakas czarna koszulke mojego jak znajde, albo w lumpku dorwe cos wielkiego na sam porod:) a potem to juz te do karmienia jak juz bedziemy czyste i po wszystkim to nasza wlasna koszula na pewno nam humor poprawi troszke :) nawet taka z bociankami hihi

reklama
Sab Simplex sie nazywaja te cudowne niemieckie kropelki. w czechach tez sa dostepne. kosztuja kolo 25 zl na nasze. u nas pomagaly. ale sklad to one maja podobny do naszych polskich typu bobotic, esputicon, espumisan itd. tylko ze sa inaczej stezone. bo ten esputicon to chyba 2 krople sie daje a tego sab simplex 12-15 do kazdej butelki czy przy kazdym karmieniu. wiec szybciej idzie.

znajome mi właśnie te kropelki poleciły, m właśnie ma się w nie zaopatrzyć przed powrotem do PL

blond a jaki rozmiar tej koszuli po porodzie, do karmienia? bo ja nie wiem jak szybko ten brzuch się zmniejsza i czy to też ma być taka "workowata" koszula czy już może mieć jakiś kształt (oczywiście nie chodzi mi o obcisłą z wciętą talią :-D)

ja mam w ksiązeczce ciazowej - rozmiar po porodze - ten w który wchodziłaś w 27 tyg ciąży.
Więc biorę jak zalecili :) O ile zdąze kupic

Nie pamiętam która (chyba Mamina) kiedyś pisała ze po porodzie brzuszek wygląda jak w ok.26 tc. Może któraś doświadczona to potwierdzić?

Oooo, a może to ty Aylinn?

Młodak piżamka super tylko chciałam dopytać jaki rozmiar normalnie nosisz? Bo ta piżamka co chcesz kupić ma rozmiar XL a może i ja bym ją kupiła tylko nie wiem jaki rozmiar ( czy jedne rozmiar wyżej niż normalnie czy może dwa?)

Normalnie to pewnie M bym wzięła, ale z racji brzucha to decyzja pada na L, sądzę, że wystarczy. W końcu choć trochę brzuch po porodzie zmaleje, a na pewno nie będzie juz taki twardy bo w końcu "bez wypełnienia" :-)
A w domu to i tak w niej spała nie będę bo nie znoszę spać w koszulkach, tylko pidżamy toleruję, a tego to mam w cholerę.
Nawet nie zauważyłam, że link to XL wrzuciłam, ale na szczęście zamówiłam w dobrym rozmiarze.

Kasia ja nosze normalnie 38 a po porodzie mialam 40 koszule kupiona. i mimo ze 30 kg przytylam az to ise zmiescilam bez problemu, brzuch po porodzie bedzie taki jak 5 miesiac, moze poczatek 6. tzn ja mialam taki wiec w sumie to sie wtedy miescilam we wszystko jeszcze w miare

Nie ma reguły ale czesciej brzuch jest spory i wolno wraca do siebie - to trwa tyle co połóg wiec macica obkurcza sie ok 4 czy 6tyg.
No ale jak napisałyscie brzuch jest miekki
Ja do porodu dostałam szpitalna i bardzo dobrze ;))
A potem wchodziłam w swoje ciazow, ktore i tak miałamw normalnym rozmiarze..
Koszule to poł biedy bo to uciagliwe jest, gorzejjak człowiek chciał sie wpakwac w jeansy ;////

Moj M jak przyszed do szpitala pierwszy raz po porodzie i mnie zobaczyl to wywalil oczy po czym powiedzial .......to ty jeszcze nie urodzilas, ale ja mialem tel ze juz jestes po...... :-D:-D:-D
To bylo 15lat temu kiedy panowie nie mogli byc przy porodach przynajmniej tam gdzie ja rodzilam.
Przez jakies 1 miesiac po ciagle wygladalam jakbym nie rodzila a po tem to juz brzusio zaczol znikac i tak po 3 mies wygladalam juz tak sam jak przed ciaza:tak:.

reklama
Do góry