reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

no to ja poszukam jakiejś zniszczonej mężowskiej koszulki na poród żeby bez żalu ją później do śmieci wyrzucić ;-) jedną taką ma na pewno ale ona odpada bo jest na ramiączkach i wycięcia ma takie że równie dobrze mogłabym nago rodzić :-D a czy tą koszulę to się od razu zakłada czy dopiero na tą drugą fazę porodu?

reklama
Dzięki za odpowiedź z tymi kropelkami. Chyba jednak nie bede nic kupowała na poczatek zobaczymy po urodzeniu maluszka może nie będą potrzebne.:tak:

Troche was poczytałam i dzisiaj w aptece nabyłam podkłady bella mama i majtki z siateczki.
Została jeszcze koszulka i szlafroczek, ale chyba jakiś cienki, bo to w końcu czerwiec.:-(

heyka :) jestem tutaj od niedawna i dopiero się wdrażam :)

No ale już się Was naczytałam :) o tych skrzepach wielkości watroby, koszulach wielkości namiotu i podpaskach że się boje na porodówkę jechac :no:

I z wyprawki nie mam jeszcze nic :( a czerwiec już niedługo! Ale po świetach obiecuje nadrobić braki :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ninuszka witaj.
Nic nie bój (tak mówią dziewczyny bo ja też debiutuję, więc tak naprawdę to też trzęsę gaciami zdrowo). I zapraszamy na wątek ogólny, tam zdecydowanie przyjemniejsze tematy. Zwłaszcza od wczoraj :-)

no to ja poszukam jakiejś zniszczonej mężowskiej koszulki na poród żeby bez żalu ją później do śmieci wyrzucić ;-) jedną taką ma na pewno ale ona odpada bo jest na ramiączkach i wycięcia ma takie że równie dobrze mogłabym nago rodzić :-D a czy tą koszulę to się od razu zakłada czy dopiero na tą drugą fazę porodu?

Właśnie, dobre pytanie, hmmm... kiedy sie zakłada tą koszulę? Jak juz sie zacznie to wskakuje w to wdzianko?

A teraz tak sobie pomyślałam, i mam pytanie :/ czy Wy butelki kupujecie wcześniej? Chodzi mi o to że nie wiem czy bede miała na tyle pokarmu żeby Mała się najadła :( czy dopiero jak się "zorientujecie" że mleka w cycuszkach mało?

co do buteleczek ja mam dwie, jak nie bedzie pokarmu szkoda a ja bedzie to bede sie doic:) i ewentualnie przelewac do butelki taki mam plan, w razie czego, jakbym musiala wyjsc, zeby ktos malemu dal zarełko:-) co do koszuli na porodowke to ja raczej zdam sie na szpital...

ja tu do szpitala nie potrzebuję kompletnie nic dla małego,ewentualnie mogę swoje pampersy wziąć jak chcę,no i podstawowe kosmetyki dla siebie i super seksi majteczki jednorazowe,cała resztę daje szpital.
Butelki będę miała dwie małe,bo są w komplecie z dojarką,tylko ewentualnie dokupię smoczka.

reklama
Właśnie musze się dowiedzieć co mam brać o szpitala ale do SR mam dopiero na maj więc trochę późnawo :/ to też zakupię ze 2 butelki żeby mieć na zapas a co do dojarki to może jak juz zobacze jak się karmi :D wtedy mój Mariusz będzie biegać po aptekach :laugh2: bo mam porównanie do siostry, która mało co karmiła i zaraz sie przerzuciła na mleko modyfikowane :eek:

Do góry