reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Dziewczyny a co myslicie o takim otulaczu? MI bardzo sie spodobal choc nie wiem jak sprawdza sie w praktyce. Jelsi ktos mial prosze o opienie

ZAWIJAK KWIATEK LEAF CHOCOLAT - Sklep wyjątkowych Rodziców

Powiem tak śliczne to jest, naprawdę, ale ja bym nie dała za kawałek materiału tyle pieniędzy, tym bardziej, że dzieci są różne, jedne uwielbiają być otulone a inne nie ma mowy (tak jak moja młoda, zapięta w rożku się darła i wierzgała girami dopóki się nie odkopała :-) ).
Ale może któraś mama miała i coś powie na temat praktyczny...

Co myslicie o zakupie maty edukacyjnej?? mnie sie wydaje, ze w 2-3 mz,
2 miesiace to dobry moment na matę, dla maluszka koniecznie z pałąkami na których sa różne zawieszki (potem dobrze je zmieniać) dzieciaczek rewelacyjnie cwiczy chwyty
fajne są maty bardzo kolorowe (nie pastelowe) z szeleszczącymi elementami - dla ćwiczenia leżenia na brzuszku. Ja bardzo sobie chwalę maty edukacyjne, a moja sąsiadka, która obawiała się już obnizonego napięcia mieśniowego, bo dzieciątko mało się ruszało - wspaniale rozruszała swojego maluszka

odradzam takie coś - mało interesujące dla dziecka, maluchy nie lubią pastelowych kolorów, bardzo ubogie w elemnty. Poza tym, te boki i tak się nie przydają, przecież taki maluch i tak nigdzie nie odpełznie;-)

To moje pierwsze dziecko i nie mam pojecia czy powinna to byc kolyska czy lozeczko? Co jest najbardziej praktyczne i starczy na dluzej, jak myslicie? Moze od razu lepiej lozeczko? Ja nie mam zielonego pojecia, prosze o pomoc i przyklady:))))

Mi też przy pierwszej ciązy bardzo chodziła po głowie kołyska, ale ostetecznie zrezygnowałam i nie żałuję, bo -dziecko błyskawicznie rośnie. Faktycznie taka kołyska może starczyć na 4 m-ce. Myslę, że jeżeli masz duży dom i miejsce to fajny pomysł i sliczny bajer. Ale jezeli chodzi tylko o zaoszczędzenie przestrzeni, to tylko na krótko.

Jak dlugo dziecko spi w takim lozeczku?
Moja spała do 2 lat w łóżeczku niemowlęcym 60/120 (do ok. 87-90 cm wzrostu). Mówi się, że dla wygody łózko powinno być min. 30 cm dłuższe od wzrostu dziecka.

Teraz ma łózko 80/180 z barierką, jestem z niego bardzo zadowolona, bo jak marudzi przy zasypianiu, to ja też się wcisnę obok:tak: tak liczę, że starczy nam do ok. 10-12 roku życia, a potem sama zdecyduje, czy woli składany tapczan czy kolejne łózko
ŁÓŻKO DLA DZIECKA LUX 80X160 80X170 80X180 80X200 (2677866118) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dotkass ja tez swoją małą nosiłam wszędzie ze soba w bujaczku (ale nim nie bujała). Ona lubiała obserwować co ja robię, a ja lubiałam ją mieć przy sobie. Bardzo mało nosiłam na rekach i jak była wiotkim niemowlakiem nikomu nie pozwalałam jej brać na rece. Za to godzinami wisiała na cycu:-D

Ostatnia edycja:
O jakich ksiazkach Tracy Hogg mowicie? Mozecie cos polecic?Prosze ustrzezcie mnie bledow:))));-)
dokładnie jak napisała Ella, wysyłałam dziewczynom na e-mail tą książkę w PDF :tak:

Dziewczyny a co myslicie o takim otulaczu? MI bardzo sie spodobal choc nie wiem jak sprawdza sie w praktyce. Jelsi ktos mial prosze o opienie

ZAWIJAK KWIATEK LEAF CHOCOLAT - Sklep wyjątkowych Rodziców
zgadzam się z dominiczką, szkoda kasy wg mnie, jest śliczne, ale dużo taniej jest kupić zwykły kocyk, bardzo podobny wyglądem, z tym, że prostokątny, ja dla Ami miałam taki podobny, ale kocykowy z H&M :tak:

odradzam takie coś - mało interesujące dla dziecka, maluchy nie lubią pastelowych kolorów, bardzo ubogie w elemnty. Poza tym, te boki i tak się nie przydają, przecież taki maluch i tak nigdzie nie odpełznie;-)
nie zgodzę się, tzn nie do końca, moja Ami miała matę właśnie w takich kolorach i była nią mega zainteresowana :tak:, fakt, że kupiłam ją chyba w 3 czy 4 m-cu bo najpierw miała tą kolorową FP (wklejłam kiedyś)

wiesz co ja tez sie niezgodze ;-) ja mialam dla Wiki mate w super zywych kolorach i jakos nie lubila jej.... a jak polozylam ja w takiej skladanej macie to byla zadowolona, dlatego mysle o takiej :-) ale nie zaprzeczm ze kupie inna ale napewno bedzie podobna do tej....

Tracy Hogg - "Język niemowląt" - również polecam :-)
Ja mam ksiażkę i muszę do niej powrócić!!

mate my mieliśmy taką trochę lipną. Filip dostał w prezencie i nie kupowaliśmy drugiej, ale on nią raczej nie był zainteresowany.
Jak znajde na allegro taka to była to wkleje link

reklama
Do góry