reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

No dziewczyny , podziwiam z tymi pieluchami, ja się nastawiłam na jednorazówki więc raczej zdania nie zmienię

A chciałam zapytać o biustonosze do karmienia bo tego mi jeszcze brakuje, nie wiem czy kupować na moj rozmiar czy większy? jedni mówią że piersi już niewiele więcej urosną, inni że dopiero jak urodze i przyjdzie mleko to się powiększą i głupieję :baffled: w ciąży to nie urosły mi praktycznie wcale:dry:

reklama
Maggie no jasne ze wiekszy:tak:One moze nie urosna ale sie sporo rozrosna:-DPamietaj ze tam bedzie sie gromadzic mleko i o rozmiar napewno sie zwieksza. A podczas nawalu mozesz sie zdziwic ich rozmiarem:-D

Ja tez podziwiam te osoby co decyduja sie na wielorazowe. Ja z racji tego ze dwojke bede miec w pampersach podziekuje ale podziwiam podejscie i chyle czola. Kube mialam na tetrze i nigdy tego nie zapomne brrrrrrrr.

Ostatnia edycja:
No dziewczyny , podziwiam z tymi pieluchami, ja się nastawiłam na jednorazówki więc raczej zdania nie zmienię

A chciałam zapytać o biustonosze do karmienia bo tego mi jeszcze brakuje, nie wiem czy kupować na moj rozmiar czy większy? jedni mówią że piersi już niewiele więcej urosną, inni że dopiero jak urodze i przyjdzie mleko to się powiększą i głupieję :baffled: w ciąży to nie urosły mi praktycznie wcale:dry:
Co do pieluch ja tez tylko jednorazowki;-)

Polozna laktacyjna powiedziala na zajeciach w szkole rodzenia zeby stanik kupic na swoj rozmiar ale nie wczesniej niz w 36t.c. Biust sie troche powiekszy w czasie karmienia ale obwod sie zmniejszy po porodzie dlatego ze woda zatrzymana w organizmie zejdzie. Poszlam za jej rada i kupilam w zeszlym tygodniu w miare dopasowany zwracajac uwage na to, zeby zmiescila sie jeszcze wkladka laktacyjna.

ja z własnych doświadczen to i tak myślę że będzie tak że na nawał sporo większy a potem już troche zejdzie...ja mam 2 staniki z poprzedniej i na pewno sobie chce dokupić Allesa bo jedne z tych 2 jest beznadziejny - nie trzyma porządnie piersi, ale to dopiero po porodzie, bo np teraz mam dobry 85 E a mam podejrzenie że po może być odpowiedniejszy 80 F, albo 80 E wystarczy...poczekam jeszcze troche z zakupem...
no i generalnie właśnie alles polecam Maggie

ja z własnych doświadczen to i tak myślę że będzie tak że na nawał sporo większy a potem już troche zejdzie...ja mam 2 staniki z poprzedniej i na pewno sobie chce dokupić Allesa bo jedne z tych 2 jest beznadziejny - nie trzyma porządnie piersi, ale to dopiero po porodzie, bo np teraz mam dobry 85 E a mam podejrzenie że po może być odpowiedniejszy 80 F, albo 80 E wystarczy...poczekam jeszcze troche z zakupem...
no i generalnie właśnie alles polecam Maggie
No ja tez chcialam alles bo tak polecacie ale nigdzie nie moge znalesc w swoim miescie:wściekła/y: a kupic stanika przez allegro bez mierzenia na moj biust sie nie da:-(

A ja mam kolezanke co od niedawna weszla w branze bielizniarska,i kazala mi sie do siebie zglosic,bo ma cos dla mnie z biustonoszy i gatek....wiec musze sie wybrac pewnego dnia...:happy2:.

Dosć fajne karmniki:-D sa w KappAll`u ja kupiłam własnie tam i na razie mam jeden - maja koroneczki i odpiąc i zapiąć tez da się jedną ręką...kosztuja 59zeta

Miranda a te wklady do tych pieluszek to tez w mothercare?? niezla opcja z tym wkladem do zmiany zawsze to wygodniej nawet jak sie na spacerek czy w gosci idzie:tak:
Azorek, tak w mothercare wszystko, tyle że ten zestaw nie jest zbyt tani. My kupowaliśmy w zeszłym roku, juz nie pamiętam ile daliśmy. Tylko na próbę, jedne majty, 4 wkładki do prania i opakowanie jednorazowych. Można kupować pojedyńczo, nie koniecznie w całym zestawie, zwłaszcza że nie wiadomo do końca jakie duże będzie dziecko. Widziałam też że od tego czasu więcej firm produkuje takie rozwiazanie.;-)
http://www.mothercare.com/dp/B000TXVAFM/ref=pd_accessories/278-9395560-9670262?%5Fencoding=UTF8&mcb=core A to fajny link do wideo.
Maggie, jak ja kupowałam biustonosz, pani od przymierzania powiedziała mi że obwód może mi sie zmniejszyć jak urodzę dziecko, więc lepiej taki na 3 zapięcia i wtedy regulować, a miseczka się powiększy więc o rozmiar większą:-D

Ostatnia edycja:
Hmm.. to ja stanik chyba do d...kupiłam bo obwód pod biustem wzięłam większy niż zwykle a miskę tą samą :baffled: Kupiłam taki zwykły z Canpol za 35 zł więc w razie czego dokupię drugi.
baśka - dużo kupiłam w sklepie Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Ubranka Organiczne tylko nie w zestawie a osobno - np tetrę muślinową, wkładki, takie papierki co się dodatkowo na pieluchę nakłada no i kilka otulaczy na rzepy. Ponoć ta jest świetna bo na cały okres pieluchowania: {Bumgenius} Pieluszka Onesize V.3 :: Pieluszkarnia A na allegro kupiłam zestaw dla noworodka z Bambino Mio i trochę pieluch tetrowych tej samej firmy + kubeł na brudne pieluchy :tak:
Mam_dziecko/Pieluszki Majteczki BAMBINO MIO do 5kg (677483300) - Aukcje internetowe Allegro
To na początek cenowo nieciekawie się wydaje ale biorąc pod uwagę że wszystko można prać i dalej używać (poza otulaczami bo trzeba zmienić rozmiar na większy) to na pewno taniej niż pampki ;-) Poza tym tetrę można kupić zwykłą, wiem że niektóre dziewczyny używają też jakichś ręczników z Ikea, ponoć tanie a bardziej chłonne.
I to prawda co pisze miranda - coraz więcej firm produkuje takie zestawy i wracają one do łask bo wzrasta świadomość ludzi co do ekologii (pampersy są na 3 miejscu jeśli chodzi o ilość niebezpiecznych odpadów na świecie, nie da się ich w żaden sposób utylizować, a to już dużo mówi o tym jaki jest skład chemiczny takiej "bomby") a o wplywie na zdrowie dzieci już pisałam.

reklama
Ja sobie kupiłam jeden stanik w H&M za 49 zł z większą miseczką i jeden z Naturany za 39. Mam jeszcze 2 z Triumpha "po Anieli" i jeden się chyba nada a drugi już teraz za mały a Allesy oddałam koleżance bo były za małe :baffled: ale na takie poważne zakupy stanikowe to myślę się wybrać jak Młody będzie miał z miesiąc - ja chcę raczej długo karmić więc bielizna ma dla mnie znaczenie - nie wyobrażam sobie chodzić przez rok w bawełniakach - już mi wystarczy, że pewnie z kilogramami będę musiała walczyć a mimo wszystko chcę się czuć jak "fajna babeczka";-)

Do góry