reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

a ja jestem w kropce.... czekalam do tego 36 tc z zakupem stanikow i co? mam lezec :-( i jak lezac mam je kupic?
mam 2 wyjscia - albo poslac malza (o matko co on mi kupi...:szok::no:) albo poprosic kolezanke....
jest niby opcja nr 3 - kupic po porodzie w sklepiku szpitalnym ale... czy bedzie moj rozmiar? staniki "po Jasku" sa juz teraz ciasne a pamietam jakie balony rosna przy nawale i jeszcze wkladke trzeba tam wsadzic:baffled::baffled::baffled:

aha... powiedzcie mi jeszcze - jakie firmy robia cieliste/bezowe biustonosze do karmiena????

reklama
Ja mam na razie jeden i planuje kupić przed 2, a resztę póxniej, bo nie lubię bawełnianych, a te lepsze droższe i nie chce złych kupic, Więc tak jak Mju pewnie po mc pójde na zakupy.

Ja też kupiłam jeden (w promocnji za całe 9,99 zł :-D), planuje kupić jeszcze jeden na zmiane, a poważne zakupy planuje po porodzie jak laktacja się unormuje :-)

Co do pieluszek wielorazowych to nawet nie brałam ich pod uwage. Myślałam natomiast o tetrach, ale mama szybko wybiła mi je z głowy :tak:

Rubi kup sobie jakiś najtańszy bawełniak tak na mniej więcej (większy od tych które masz)- na pierwsze dni a potem sobie dopasujesz po porodzie coś lepszego...

Ja tez mam jeden stanik do karmienia i to taki troszke teraz za duzy w miseczce na pierwsze dni jak biust bedzie wiekszy a pozniej dokupie cos bardziej dopasowanego jak laktacja sie troszke unormuje

Ja nadal bez biustonosza, kupie pewnie w przyszłym tygodniu, może mi się do tego czasu jeszcze rozmiar zmieni? :-D
A tu mój napad dzisiejszy na lumpka, nie mogłam się powstrzymać, a ten z kubusiem puchatkiem to jeszcze z metką był i kosztował 2 zł :-) reszta też po 2 lub 1,50 normalnie uwielbiam tego lumpka :-D skarpeteczki tylko ze sklepu ale dwie pary po złotówce, normalnie obłowiłam się dziś :-D
lumpek.jpg

Ostatnia edycja:
ja kiedyś pisałam ale to wam jeszcze powtórze - ja mam awaryjne takie dwie topy bezszwowe z Gatty - one mi się sprawdziły w pierwszej ciąży - zwłaszcza do spania...i teraz w razie jak stanik stary nie bedzie pasował to bede miałą awaryjnie na te pierwsze dni po domu - coś takiego WYPRZEDAŻ GATTA SPORT TOP BEZSZWOWY biały XL (679049014) - Aukcje internetowe Allegro
i one wyprofilowane są więc biustu nie spłaszczają - wkładki się trzyały a to mieciutkie więc i pierś łatwo się z tego wyjmowało...
Maggie śliczne - szkoda ze u nas takiego nie mam...

a ja jestem w kropce.... czekalam do tego 36 tc z zakupem stanikow i co? mam lezec :-( i jak lezac mam je kupic?
mam 2 wyjscia - albo poslac malza (o matko co on mi kupi...:szok::no:) albo poprosic kolezanke....
jest niby opcja nr 3 - kupic po porodzie w sklepiku szpitalnym ale... czy bedzie moj rozmiar?
mam ten sam problem; myślałam, żeby wysłać męża już teraz po stanik Alles z miseczką o rozmiar większą, a z drugiej strony, najtańsze one nie są, a pewności nie mam, czy będą pasowały;
mam 2 bawełniane z odpinanymi miseczkami, ale są dobre teraz, boję się więc, że jak pojawi się pokarm to się w nie nie wcisnę;

ja musze pogadac z malzem - jak pojedzie i do tego bedzie jeszcze mozliwosc wymiany na inny rozmiar to sprawa bedzie zalatwiona - w sumie potrzebuje 2 staniki - na sam poczatek wystarcza takie za 10 zl /szt....
a nawet jak nie beda dobre to... sprzedam je potem na allegro ;-)
dla mnie najwazniejsze jest teraz zeby szwagierka odebrala swoje rzeczy od nas - wtedy bede mogla w koncu zlozyc lozeczko, ubrac posciel i spokojnie czekac :tak::tak::tak:

olsnienie!!! skoro ona do mnie musi przyjechac po lozeczko, materac i inne akcesoria to moze jak bedzi ekupwac dla siebie to i mi kupi stanik??? zawsze to lepiej jak kobieta kupuje takie rzeczy ;-)

ja sie wybieram na zakupy stanikowe pod koniec tygodnia, kupie w rozmiarze ciut wiekszym niz mam teraz skoro musze tam jeszcze wkladke wcisnac. Ale dobrze ze was poczytalam bo wczesniej chcialam kupowac rozmiar taki jak nosze teraz. A w razie nawalu lub innych klopotow bede nosic stare sportowe, jakos powinnam dac rade

reklama
Maggie śliczne zakupki...
Normalnie aż można Wam pozazdrościć tych lumpków...

Ja nawet nie wiem gdzie u mnie są...

A do spania znalazłam taką bluzeczkę, tylko że kupie dopiero jak sie unormuje wszystko :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=675003071 do tego krótkie szorty i będzie się spać dobrez :) Jak myślicie?

Ostatnia edycja:
Do góry