reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
W moim turystycznym to nie tylko umiejętności ale i waga się liczy ale dla nas to nie problem, bo kruszynka z Gabrysi. A dźwiga się w leżaczku na razie, więc chyba jeszcze czas. Ale Aneczko dałaś mi do myślenia z tym synkiem swoim!

Czy któraś z was zastanawiała się już może nad spacerówką??
My mamy x-ladera i po świetach bożego narodzenia przesiadłyśmy sie do spacerówki, ale jak dla mnie jest za ciężko wnosić na 2 piętro i planuje jak zrobi się cieplej może marzec/kwiecień zamienić tego klocka na jakiś lżejszy wózek. Jakie polecacie??bo już się powoli zaczynam rozglądać.
Ja też mam x-landera i jeszcze jeździmy w gondoli a jak już się nie będziemy mieścić to wtedy spacerówka :tak:
Oczywiście zostaję przy tej spacerówce x-landera bo po to kupowałam wózek 3 w 1 :-)

Jeśli chodzi o obniżenie poziomu w łóżeczku to tak jak większośc Dziewczyn jak Adrian mi usiądzie wtedy obniżę :tak:;-)

Ja też mam x-landera i jeszcze jeździmy w gondoli a jak już się nie będziemy mieścić to wtedy spacerówka :tak:
Oczywiście zostaję przy tej spacerówce x-landera bo po to kupowałam wózek 3 w 1 :-)

To fajnie że Twój synek się mieści jeszcze do gondoli... moja Zosia już w kombinezonie miała ciasno i jak ją wkładałam do gondoli to płakała więc przesiadła się do spacerówki...no ale wkurza mnie w mniej to że nie ma przekładanej rączki albo siedziska i nie widze małej. A poza tym ta waga....z gondola to było dobrze bo ja odpianałam a stelarz zostawiałam na dole w klatce i dopiero jak mała poszla spać to po niego szłam albo mi Ł. wnosił jak wrócił... a ze spacerówką się tak nie da niestety.
A poza tym moja Zosia teraz się nauczyła w dzień spać w wózku wiec musze go miec w domu...

Ostatnia edycja:
Czy któraś z was zastanawiała się już może nad spacerówką??
My juz od miesiąca jeździmy w spacerówce, bo gondola juz dawno za mała. Mamy Baby Design Sprint i jestem z niego bardzo zadowolona. Też tacham wózek na 3 piętro, więc zwracałam uwagę m.in. na to by był lekki i wygodny do wnoszenia.

dziewczyny kiedy obniżamy łóżeczko o 1 poziom?
U nas od kilku dni łóżeczko już obniżone, bo mały robi takie piruety w łóżeczku, że główką wali o karuzelę. Teraz cały mechanizm karuzeli jest powyżej jego główki, więc może spokojnie tańcować.

Wiem o czym mówisz :-D:tak: Żeby sąsiedzi nie słyszeli opery w wykonaniu młodej (a ta to wokal ma! :baffled:) robie podobnie. Z tym, że podgrzewam wode na mleko ciut mocniej i w czasie kąpieli ta przestyga, wiec przychodzimy na gotowe, ciepłe mleczko.
Ja tak nie robię, bo u nas kąpiel wygląda różnie. Czasami kąpiemy się 10 minut, a czasami chlapiemy się pół godziny. Wszystko zależy od zaangażowania Huberta. O tym, że jest bardzo głodny daje znać dopiero jak go ubieram po kąpaniu:-D

reklama
My jeździmy jeszcze na leżąco, bo Lalunia śpi na dworze. Mam nadzieję, że do wiosny wytrzymamy, bo wolałabym jeszcze w spacerówkę się nie zmieniać.
Wózek mam tzw. wielofunkcyjny więc po gondoli zmienię spacerówkę.
Kojec również posiadam po starszej córce, ale na Niej się nie sprawdził. Nie wiem jak będzie z Tośką. W razie W dostanę od siostry łóżeczko turystyczne - jest większe od mojego kojca.

Do góry