reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
L:tak:Unerka, mydłem kokosowym (olej i maslo kokosowa, shea) na koniec wcieram im wodę kokosową. Zdrowe sa na maksa, odżywione, grube i błyszczą sie jak na zdjęciu. A najważniejsze to brak chemii :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Dziewczyny, któraś z Was (Anney chyba) pisała gdzieś o nawilżaniu dzieci olejami różnymi... jakie to były oleje? bo nie mogę znaleźć :(

tak blerku ;*
u nas jest grany olej kokosowy, macadamia, migdalowy, maslo shea (trudniejsze do rozsmarowania), olej z rozy rdzawej i lniany (gdy sa jakies skorne tematy) na przemian.
(dla malego dviecka najbardviej polecam kokos, migdal slodki i lniany (ja mam nierafinowane)
zaraz wstawie wam zdjecia moich mydel (kupilam juz dla loli tez)

lunerka, mydla terav kupuje (mam fajne miejsce) ale jak nie ma akurat to mieszam sama.
w czwartek kupialm kostki z mangustynkami, robione w indonezji (ak bylam w iindonezji, to sie w nicht zakochalam).

blerko, co o pielegnacji moich chlopcow.
z joziem (synek numer 1, popelnilam wiele bledow... z milosci i braku doswiadczenia, oczy otworzyl mi ten stary niegdys wspomniany porfesor)i od tamtego czasu wsvystko sie zmienilo i na szczescie dla synka numer dwa (bylo to jeszcze zanim on sie urodzil, zaczelam stosowac to co stosuje do teraz i skore ma cudowna :) jozio mimo wielu nlizn ma skore gladka jak porcelana tez :)

wiec jak mowilam, wywalilam wanienki, myci pod bier
zaca woda w zlewie, albo pod kranem w wannie. mydelka byly tylko i wylacvnie wlasnie z oliwy z oliwek, albo mleka koziego (kupowalam na ebayu, bo nie mialam czasu bawic sie w mieszanie przy dwojce dzieci z 1,5r roznica, w tym jednym co kilak dni na IP ;-)) i nacieralam najpierw oliwa z oliwek, potem lnianym (w szczegolnosci na chora skore jozia) i to byla kwestia5-6tygodni wszelkie skorne problemy zniknely (a nie mialam jeszcze wiedzy o kokosie i innych)
kilka lat temu wlaczylam shea, kokos wlasnie, migdaly, tamanu i roze rdzawa i teraz mam zamiar zaczac wlasnie od kokosu. dla mnie na obecy moj stan wiedvy innej alternatywy nie ma.
mam bardvo dobra kolezanke indonezyjke (wspomialam wam,ze odkryla ciave w 9tygoniu ;) zaprowadvilam ja tu na bete i do gina i rodzi 10dni po mnie haha) i wlasnie w swieta mialysmy dyskusje o ich produktach (pochodvi z solo z jawy) i jej mama tez wysyla mydla z indo. dla dziecka prvywiezie (i nam !! :-):-):-)) mydla organiczne wlasnie. opowiadala,ze sami w domu robili maseczki na cienie, przebarwienia skorne (z kurkumy i miodu!!- co mam zamair wyprobowac) peelingi z kokosa z odrobina luski startej, woda plukali dla odzywienia tez (praktykujejuz dawno) i wszystkie kosmetyki wlasnie bazuja na kokosie i prvyprawach. opowiadala mi jeszcze jakie cuda stosuja, ale myslicie,ze ja pamietam haha
bedzie niedlugo, mam zamiar spisac sobie.

akuku, chlopcy myja glowe dwa ra
zy w tygodniu (w srode po basenie i sobote) co ciekawe to im wogole glowa nie tlusci sie.

ide robic
zdjecia mydel ;)

Do góry