reklama

Wyprawka do szpitala

reklama
U nas wymagają takich:
dowód osobisty
karta ciąży

Badania:
- ostatni wynik analizy moczu
- HBS z początku i końca ciąży
- WR tak samo jak wyżej
- usg po 36tc
- badanie gr krwi

A ja te wyniki co robie to mam zapisane na karcie ciazy a ta karteczke co ja im pokazuje to oni zabieraja i wkladaja do mojej teczki w przychodni wiec ja nie mam mozliwosci miec badan przy sobie tylko to co hest w ksiazeczce Ale dobrze ze powiedzialyscie ze krupa krwi potrzebna wiec musze poszukac bo gdzies to ma wd omu :-)

Zapomniałam o ubezpieczeniu hehehehe.
Ale co szpital to obyczaj - w karcie ciąży mam wpisane wsio i powinno wystarczyć a tak muszę tachać z sobą jeszcze dodatkowe karteczki.

A ja dalej nie wiem co dokładnie potrzebuje do szpitala. W sumie wszystko mam przygotowane w szafce, musze to w koncu wrzucic do torby. Musze jeszcze zrobic porządek ze wszystkimi badaniami, a no i przygotowac sobie dodatkowo akt małżeństwa, bo jeszcze dowodu nie zmieniłam i wszedzie sie posługuje starym nazwiskiem... hehe :-D No i dokupic kapcie, bo te co sobie wczesniej kupiłam nosze po domu i juz je zniszczyłam :baffled:
Ps. Wiecie co, własnie tak sobie przeczytałam kilka pierwszych stron tego tematu i praktycznie wszystkie mowilysmy ze przygotujemy wszystko wczesniej, a spakujemy sie na poczatku wrzesnia, zeby nas poród nie zaskoczył, a tu połowa z nas nie ma jeszcze torby spakowanej :-) ha ha ha

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry