reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka do szpitala

Ja jeszcze nic nie kupilam dla siebie :-(
Ale kupie sobie 2 koszule tak do kolan i z krotkimi rekawami :-) oczywiscie z guzikami do konca piersi :-) I dobry pomysl z ta czerwona do porodu :-)
Kaka mnie sie wydaje ze nie bedzie tak zle i ze ja sobie ta koszule w ktorej bede rodzila zostawie :-) nie wiem ale jakos tak mysle hihih.
Majty jednorazowe tez kupie i wklady poporodowe rowniez :-)
A stanik tez kupie zwykly

reklama
A ja jutro zamawiam 2 te zielone, a na targu kupie jakas chinska za 10 do samego porodu:tak:
Powiem wam tak, ze jak rodzilam to mialam ubrana koszule szpitalna, po porodzie bylam tak ubabrana i spocona, ze zaraz jak polozyli mi zoche na brzuchu sie przebralam, teraz nie wiem czy bede chciala zachowac te koszule z porodu, ale napewno pierwsze rzeczy mlodego zostawie, po zosi mam cale pudlo jej rzeczy, i teraz bardzo czesto je przegladam i oczywiscie wzruszam:sorry2:

No wiecie...ja po prostu nie mam tak do konca wyobrażenia jak to bedzie wszystko wyglądać:zawstydzona/y:

[
No wiecie...ja po prostu nie mam tak do konca wyobrażenia jak to bedzie wszystko wyglądać:zawstydzona/y:
Kaka nie tylko Ty, myślę jednak, że pozytywne nastawienie jest jak najbardziej wskazane. W końcu każdy jest inny. Moja koleżanka ma bardzo miłe wspomnienia z porodu i bardzo często o nich opowiada. Dziwi się wręcz jak ktoś mówi o traumatycznych przeżyciach. Też bym tak chciała.......

Ej a czemu wy kupujecie sobie "sukienki" do porodu? ja jak rodzilam dali mi szpitalna.Przeciez i tak nikt na to nie patrzy a zaraz po porodzie przebralam sie w swoja.
Ja nie kupuje ale nie twierdze ze wy tez nie macie tylko pierwsz slysze o tym.

Ja wolę kupić bo ponoć te szpitalne są diabelnie krótkie...a jak będę długo rodzić i np. chodzić w niej po korytarzu to nie chcę wszystkim pokazywać mojego cellulitu. Poza tym lepiej się będę czuła w czymś swoim.

Ja nie mam zlych wspomnien z samego porodu, ale wiadomo ze i krew i pot bedzie bo to jest ogromny wysilek, i tak jak MINISIA napisala, ze do samego porodu to daja pewnie szpitalna pizame, a potem przebierzecie sie w swoje, pachnace i wygodne:tak:

reklama
Hej zrobicie jak uwazacie.Ja tam nie kupuje. Z Wika chodziłam po korytarzu i nie bylo zle wcale taka krotka nie byla a wierzcie mi majac bole nie myslimy o tym jak wygladamy tylko byle juz byl koniec:tak: A tam sa same takie mamuski rodzace albo juz po i zadna nie patrzy jak druga wyglada bo to normalne, nie ktore naprawde wygladaja jak poltora nieszczescia ale to zrozumiale.Natomiast po porodzie juz dochodzi sie do siebie i koszulke swoja zakladamy pod prysznic fryzurka w miare i jest ok. Samym wygladem porodowym nie ma sie co przejmowac, wtedy mamy wsio w d.. (sorki):-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry