reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Na początku leżaczki to tylko dobre są żeby dziecko mieć przy sobie. Raczej go nie interesują zabawki. Bujanie na pewno. Potem fajne są też maty edukacyjne.

Podkłady do przewijania - tak mi się przypomniało - ja kupowałam w Rosjanie takie 60x60. Bo te bella happy są 90x60 i na takiego noworodka są za wielkie. Mniejsze można kupić jeszcze w aptece seni ale pamiętam, że te z rosmana to cenowo nie było drogie. A jednak jak się przebiera dziecko to czasem dobrze jak sobie nago poleży, a tak to nie zasila nam niczego innego.

Dzisiaj koleżanka zaproponowała mi do kupienia swój wózek, ma jakiś wózek tako city. I mówiła, że zrezygnowali bo za ciężki, przy spacerowce niewygodny. No ale ja akurat tako nie chcę, bo i tak zaśpiewała z 1000.

reklama
Dziewczyny jakie macie zakupione badz macie zakupić rogale do karmienia? Krótki na brzuszek czy taki dlugi do leżenia i karmienia ? Bo sa też takie średnie gdzie związujesz dwa końce i robo się kojec dla dzidzi. Kurde nie wiem jaki zakupić

Ja mam krótki na brzuszek :) z motherhood. Obecnie na nim śpię i nie wyobrażam sobie zeby go nie było :) Jakoś te zawiazywane nie przemawiają do mnie . Te zwykłe wydają mi się być stabilniejsze.

Madzia ja mam taki mega długi z czymś sypkim w środku. Z tego co oglądam to mój jest jakiś dziwny bo można go wyprostować na tzw glisde, albo ułożyć w rogala, a większość z tych ktore widzę są takie sztywne...:) ja ze swoim sypiam co noc i tak sie do niego przyzwyczaiłam, że jak wyjeżdżamy do Pl to go ze sobą zabieram:D myśle ze przy karmieniu tez sie sprawdzi.

Ja dzisiaj w Tesco kupiłam trochę ciuszków: koszulki, rajstopki i takie kombinezony do pływania. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Ale już bardzo było przebrane w Tesco. Chciałam Kubie kupić bodziaki i śpioszki, ale nie bylo nic fajnego.

reklama
Ja rogala zamowilam w zestawie z łóżkiem i komoda. Dzisiaj dotarla mi nareszcie paczka. Rogal jest raczej sztywny i nie da sie go deformowac. Jest dosc spory, ale zupełnie nie wiem jak tego używać później przy karmieniu :p

Do góry