karolina, ja na razie kierowałam się opiniami moje kuzynki która wozi w swoich synów 7 i 8 w nim i jest bardzo zadowolona. Na pewno nie kupimy bez przymierzenia i oglądnięcia. Zastanawiam się też nad mniejszym przedziałem. M idzie teraz na tacierzyński żeby się mogła uczyć to przy baseniku u moich rodziców każe mu temat zgłębiać;-) A jeśli chodzi o bezpieczeństwo to zaczęliśmy wozić psa na przednim siedzeniu;-) Wyglądamy komicznie, pies z pyskiem na kolanach M, a my kokosimy się z tyłu i nasz wielki wózek w bagażniku.
reklama
Od kilku sprzedawców fotelików (zajmujących się sprzedażą tylko fotelików i wózków, więc zakładam, że mają na ten temat jakąś wiedzę) usłyszałam, że jeśli chodzi o testy bezpieczeństwa, to poniżej trójki jeśli ktoś nie ma wyboru lepiej nie kupować, od trójki wzwyż można, a idealnie byłoby kupić z piątką jeśli kogoś staćkakakarolina pisze:Asia 3.1 w testach to nie jest za dobry wynik no ale pal licho bezpieczeństwo wielu na to nie zwraca uwagi ale ja bym się wygody dziecka obawiała. Chociażby proporcje ciała 10mies dziecka i 10 letniego są z lekka inne . No eksperci na pewno odradzają takie foteliki ale skoro jest wygodny....
malinka1980
Fanka BB :)
Zastanawiam sie nad takim fotelikiem
Cybex Juno-Fix 2012 / 2013 - tanio! - Autofoteliki.pl
Slyszalyscie cos o tej firmie? Ma swietne noty w testach...
Cybex Juno-Fix 2012 / 2013 - tanio! - Autofoteliki.pl
Slyszalyscie cos o tej firmie? Ma swietne noty w testach...
Jeszcze miałam dopisać, że Recaro Young Sport rzeczywiście ma dobre opinie wśród użytkowników. U mnie w pracy dwie dziewczyny wożą w nich swoje dzieci. Twierdzą, że foteliki nie do zdarcia. Jedno dziecko po drugim używa.
malinka1980", zapraszam do obejrzenia jak takie cuda bez pasów bezpieczeństwa zachowują się przy dachowaniu. A w zasadzie nawet nie jak one się zachowują, tylko co się może stać z siedzącym w nim dzieckiem: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa .
malinka1980
Dzag dzieki, kurcze to w takim razie skad te oceny takie dobre...
Nas sprzedawca też namawiał na Recaro Young Sport,twierdził,że jest rewelacyjny i on też w nim wozi swoje dziecko.Ale ja nie wyobrażam sobie 10 letniego dziecka w takim foteliku
Tak jak napisała Dzag, jak Lenka z tego wyrośnie to może braciszek dostanie Tobi w spadku, a jej kupimy większy :-)

kakakarolina
Bo recardo to jedna z lepszych firm fotelikowych co nie zmienia faktu ze to jeden z ich najgorszych fotelików
Dzag ja wiem, ze powyzej 3 już można kupować tylko po co jak te z 4 często sa nawet tańsze
ja własnie jadę po fotelik. celuję w taki z 4.3 4.4 bo 5 w kategori 15-36 nie ma
Malinka cybex to dobra firma, robia jedne z lepszych fotelików 15-36
ale zobacz sobie ten film ten fotelik w roli głównej
Foteliki samochodowe z osłoną tułowia - fatalny test dachowania. Wstrząsające!!! - YouTube
edit:
dzag mnie uprzedizła
)
jade po tenj fgotelik
Dzag ja wiem, ze powyzej 3 już można kupować tylko po co jak te z 4 często sa nawet tańsze

ja własnie jadę po fotelik. celuję w taki z 4.3 4.4 bo 5 w kategori 15-36 nie ma
Malinka cybex to dobra firma, robia jedne z lepszych fotelików 15-36
ale zobacz sobie ten film ten fotelik w roli głównej
Foteliki samochodowe z osłoną tułowia - fatalny test dachowania. Wstrząsające!!! - YouTube
edit:
dzag mnie uprzedizła
jade po tenj fgotelik
malinka1980
My mamy Romer King Plus 9-18kg i jestem zadowolona. Bardzo stabilny foteliku no i wedlug testow bezpieczny. Ale tez dlugo sie zastanawialam jaki wybrac. Padlo na Romera, bo on jest duzy, szeroki, a przede wszystkim wysoki co przy moim wysokim Tymku bylo wazne, zeby wystarczyl na dluzej.
Marcia, a kupowaliscie w Lodzi moze w jakims stacjonarnym? My chyba podjedziemy do Słonia i sobie poprzymierzamy te foteliki po prostu.
reklama