reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

WYPRAWKA :)

roan ewazy około 14 kg,

ale polecam kortinę - za maritę nie opłaca sie dawać aż tyle kasy.

nosidełko roana + łaczniki około 200 zł

ja mam kortinę - i cieszę sie ze nie zdecydowałam sie na maritkę - 500 złoty w kieszenie - a tylko odrobinę zgrabniejszy wygląd.

reklama
U nas tzn. we Wrocławiu roan marita kosztuje od 950 do 1050, a roan kortina od 650 do 850; foteliki do nich kosztują wokolicach 200-250zł. Ja jednak uważam, że jest spora różnica między maritą a kortiną i warto wydać więcej i mieć solidniejszy i większy wózek. Waga już nie sprawia takiej różnicy w jednym czy w drugim, a przecież wygoda dzidzi jest najważniejsza. Najlepiej odwiedźcie sklep gdzie jest i marita i kortina - wtedy od razu widać jakie są różnice. Acha, jeszcze jedno - spróbujcie pohusiać jednym i drugim modelem :)

Szczerze polecam dla ciuszki wrocławskiej firmy LAFEL - są prześlicznie i bardzo starannie wykańczanie i szyte z bardzo dobrych jakościowo materiałów. Zauważyłam, że w niektórych sklepach są nieco droższe od innych firm, ale naprawdę warto je kupić. Kolorki są trwałe, a same ciuszki prześliczne. We Wrocławiu duży wybór jest w hurtowni Bajka, ale najlepiej przyjechać wprost do szwalni na ul. Infalncką 4 - najlepiej w sobotę między 11 a 13 - tam jest najtaniej i pełen wybór :)

a ktore kolka sa lepsze w roanie? - bo przynajmniej w maricie oni oferuja dwa rodzaje- albo sport- pompowane, albo jakies exclusive.

w oby dwóch można kilka rodzajów kółeczek - bardzo mała różniaca u was, u mnie kortina kosztowaął 750 a marita 1200 - to dla mnie było za dużo - a różniąę tylko podnoszonym stelażem do siedzenia, hamulcem, rączką i gładkością wyglądu - co do komfortu jazdy nie zauwazyłam róznic, prowadzi się identycznie. przynajmniej dla mnie i kortina ma lepsza regulację wysokości rączki a u mnie w rodzinie (od 150 do 185 zm wzrostu) to bardzo istotne...

oglądalam dzisiaj wózki deltim premier i fokus fajne nawet i tanie około 800 zł

fajne są nieznanej polskiej firmy Jędroch czy jakoś ak lekkie małe po żłożeniu około 12 kg i zgrabniutkie spacerówka +gondola 700 zł

Dziewczyny ja wczoraj poszłam po farbę do włosów a wyszłam z prześliczną bluzeczką dla Małej, taką z Myszką Miki. Jest tak słodka, że stwierdziłam, że mogę chodzić z odrostami :D Planuję jeszcze do tego dokupić jakąś śliczną spódniczkęjeansową i Mała będzie wyglądała naprawdę rozkosznie :) Może uda mi się po Sylwestrze wrzucić fotkę. Acha - bluzeczka kosztowała naprawdę mało - 9 zł w Carrefourze.

reklama
a ja poszłam dzisiaj po sznurówki do mężowskich butów a koło pasmentrii jest sklep z dziecinnymi rzeczami efektem jest zakupienie przeze mnie: szczoteczki do włosków,
buteliki nuk,patyczków do uszków, gruszki do noska (fajna bo z takim ograniczniekiem, że nie można dziecku zrobić krzywdy wkładając zbyt głęboko), dwa pajacyki, śpioszki, body.... i oczywiście po sznurówki musiałam wrócić bo kompletnie o nich zapomniałam. ;D

Do góry