reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

Wczoraj kupiłam kojec wbrałam duży żeby mały miał pole do popjsu (wymiary zewnętrzne po rozłożeniu:
105 cm długość, 105 cm szerokość, 78 cm wysokość, wymiary wewnętrzne po rozłożeniu:
91,5 cm długość, 91,5 cm szerokość, 61,5 cm wysokość) i z twardą podlogą żeby łatwiej w przyszłości Kubie uczyło się stawać. Jak narazie to nowość więc bawi się w nim turla się po całej podłodze i nie udeża główką o szczebelki co jest bardzo istotne. Mam nadzieje, że będzie dobrze i będzie się w nim bawił.

reklama
A my zamiast kojca używamy nasze łóżeczko turystyczne. Ale i tak Maja woli wolną przestrzeń podłogi wyłożona puzlami piankowymi.
Puzle piankowe zdobia nasz duży pokój i u dziadków też są miejscowe komplety juz zawiezione.

My teraz przymierzamy się do wymiany fotelika samochodowego. Z obecnego Majce nogi wystaja straszliwie no i tylko 0,5kg pozostało do wagi atestowej.

aqua: a daloby sie jakies zdjecie zamiescic?? :)

asioczek: my tez chyba musimy juz fotelik zmienic ::) a tak nie dawno kupowalismy ten :) ::) a ile majeczka wazy teraz??

moj graco juz do mnie jedzie :D czekam wlasnie na kuriera ;D

ja myslalam o takim kojcu ze sciankami z siatki (bardzo podobne do lozeczek tur.) ale one sa na nozkach, a jak maluszek zacznie stawac, badz co lepsze- skakac ;) to obawiam sie podloze tego nie wytrzyma :laugh: musze sie rozejrzec dokladnie ::)

bartus tez w tych okolicach bo wazy 8,600 i wzrostu tez gdzies tyle samo jak na moje domowe mierzenie :)

a foteliki max do 13 kg, tylko ze bartek bedzie sie tam czul jak sardynka w puszce bo moze i waga jeszcze nie ta ale dlugosc i szerokosc juz spora :) to tak jakby go z powrotem do gondolki wkladac :)

reklama
inkaa5 pisze:
Maggusia my mamy matę tiny love coś tam coś tam zoo, Miłoszek ją uwielbia i dużo czasu na niej spędza, choć teraz próbuje z niej się gdzieś przeturlać ;) ale nie wiem czy tobie się opłąca kupować, bo zaraz nasze dzieciaczki staną się bardziej "mobilne" i matę będą miały gdzieś. Może pomyśl nad czymś co dziecko samo będzie mogło wprawić w ruch czy uruchomić jakiś ciekawy dźwięk. To chyba teraz na dłużej wystarczy a mata to raczej dla dzieciaczka mało ruszającego się jeszcze, by jakoś go zająć, bo leżeć tak to przecież nudy ;)

Inka chyba masz racje :) bo w sumie mam lezaczek i nie za dlugo chce mi w nim siedziec tak samo lozeczko mam duze bo na pare latek rozkladane itd i ma duzo miejsca i karuzele poprzywieszana i nie chce lapac zabawek ba karuzeli jednak w lezaczku lapie.

A i jeszcze chce ci powiedziec ze moj brat ma tez na imie Milosz :)

Do góry