reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

też jesteśmy w trakcie wybierania fotelika...ciężka robota ::)

a co do kombinezonu zimowego jesacze zaczekam , bo mój Bąbelek rośnie jak oszalały, nawet boję się mu teraz kupić ubranko na chrzest żeby nie zrobiło sie zamałe (chrzest 10 września)
ale koleżanka , która ma dziecko rok starsze od mojego synka zwróciła mi uwagę żeby kupić kombinezon bez stópek, bo nasze dzieci w zimę mogą zacząć chodzić ::)... NIEWIARYGODNE ale czas mija ;D

reklama
Ja mialam okazje -wiec kupilam kombinezon marquita Jaskowi-rozmiar 86-teraz trzymam kciuki aby byl dobry na zime. My tez szukamy fotelika -ja myslalam o Maxi cosi priori lub o Ramatti-stwierdzilam ze kupie 0d 9-18kg, bo z reguly starsze dzieciaki juz nie chca siedziec w fotelikach-wola podkladki. Slyszalyscie cos o Maxi Cosi?Bo nie wiem czy sa dobre i czy warto je kupic.

inkaa5 pisze:
aqua czekam na wieści kojcowe :) czy twój synek z chęcią tam siedzi i się bawi???

zdjęcia kojca wklejone. Przepraszam za opóźnienie ale wystąpiły małe problemy i nie miałam czasu.
A co do korzystania z kojca to jak narazie jest dobrze Kuba baawi się w nim sam tak około 30-40 min tylko musze mu zmieniać zabawki, ale to i tak duży sukces jak na moje sreberko które w łóżeczku wytrzymwyało ok 10 min .

Podoba mi się w kojcu to ,że daje Kubie swobode ruchu turla sie w każdą strone , pełza, wygina i wiem, że nic mu się nie stanie jak jestem np. w kuchni. Mata przestała nam już służyć bo spełzał na dywan i jeździł buzią po dywanie, łóżko też stało się zamałe żeby go zostawić a w łóżeczku ciągle beczał bo to noga zaplątała się w szczebelki albo głowa w nie uderzyła :laugh:
I te psy na które ciągle musiałm uważać .

Jednak kupilam maxi cosi priori. Ja mam krzesełko plastikowe-firmy top rider-3 pozycyjne, ale Jasiek go nie lubi-woli stary dobry lezaczek

A my jednak zdecydowalismy się na Kiddy Life Plus. Teraz czekam na dostawę. W tej chwili jest promocja na jeden z kolorów i mozna go kupic za 699zl (kolor szary). Wczoraj doczytałam różne informacje i artykuły i jednak do pierwszego wyboru fotelika wróciłam.
Mam nadzieję, że będzie ok.

Łóżeczko turystyczne jako kojec u nas jest bee. Maja zdecydowanie woli wolną przestrzeń dużego pokoju. Obecnie zamienił się on w plac zabaw wyłożony puzlami piankowymi.

reklama
Piekielnie drogie te foteliki ::) Chyba trochę przeginają ci producenci :p My też się intensywnie rozglądamy, ale najprawdopodobniej zdecydujemy się na Deltima. Mamy wózek z tej firmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mają świetny i szybki serws, co też jest ważne, a jak fotelik uczestniczy choćby w jakiejś małej stłuczce to gratisowo wymieniają na nowy. Fotelik ma wszystko co mieć powinien - w szczególności własne pasy i regulację do pozycji półleżącej. No i cena rozsądna: 399zł. A że jest na rurkach - Kaśka - to tylko różnica w mocowaniu i wyglądzie. Mnie to nie przeszkadza zupełnie.

Co do krzesełek - mamy takie drewniane, które potem można rozłożyć na stolik i krzesełko. Ale jeszcze nie próbowaliśmy - czekam aż Jaś będzie sam pewnie siedział. Na razie karmimy się w foteliku samochodowym.

Do góry