reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
osinka pisze:
Maggusia, bo mamy remont, bałagan w domu, zaglądam co jakis czas, a tak nadzór nad robotami mam ;) potem nadrobię zaległości
Czuję już ruchy, choć od 2 dni mole malenstwo jest straszni leniwe i ja dostaję cisnienia, że coś jest nie tak. :( w wątku głównym pisałam dziś o moich problemach. Chyba jednak podjadę do szpitala, żeby sprawdzić czy wszystko ok, inaczej nie uspokoje się
Osinka gratuluje ruchow!
Jesli masz obawy to chyba lepiej jechac do szpitala
Ja ostatnio od 2 dni mam skurcze w calym brzuchu to boli musze brac gleboki oddechy zaczynam sie martwic bo moja kruszynka dzis nie zapukala w brzuszek ani raz:(

Dziewczyny zobaczcie co znalazłam na głównej stronie babyboom`u:
https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/niemowlak/instrukcja_zakladania_slingu.html

A tutaj link do strony, która rozprowadza owe chusty:
http://www.chusta.pl/

Co myślicie? Chyba warto, jednak jeszcze lepiej zapytać pediatrę czy ma to jakiś związek z prawidłowym rozwojem kostnym dzidziusia. Chociaż przecież nie bedę nosiła dziecka w niej 24 h na dobę. Moim zdaniem bardzo przydatna jest np, kiedy musimy coś zrobić a maluszek płacze - np. posprzątać. Lub podczas wycieczek. A co Wy na to ?

słyszałam o tych chustach, ale nie widziałam, żeby ktokolwiek z moich znajomych używał...

rozglądałam się w różnych sklepach z dziecinnymi rzeczami i faktycznie cena tu jest przystępna, bo u nas koszt takiej chusty to okolice 70-170 zł

No na Allegro ceny czasami dochodzą nawet do 140 zl, ale to z innej firmy. Moja bratowa używała nosidełka a to w sumei jest lepsze, bo Dzidzio czuje mamusi bicie serca i jej ciepło.

No właśnie, ale kiedyś oglądałam program na tvn style , mówili w nim właśnie o chustach i nosidełkach, tylko nie mogę sobie przypomnieć, co mówił lekarz, czy można niemowlaka nosić w takiej chuście... Może któraś z Was to widziała ???

ja miałam nosidełko dla maluszka.. bardzo fajne

o chustach słyszałam ,ale wydaja mi się bardziej szkiodliwe dla nas - dla naszych kręgosłupów.
ale nie nosiłam, więc nie mam prowónania.
jezeli chusta kosztuje 70-140 to jest w cenie firmowego nosidełka...

w nosidełku, miałam bardzo stabilnie ułozone dzidzio i bezpecznei dla mojego wymęczonego kregosłupka.

nosidełko jest napewno wygodniejsze od chusty i ma różne opcje tzn, takie droższe już, sa takie w którym można nosić dziecko i na plecach i na brzuchu, mają wiele regulacji, więc służą dość długo

ja ma chicco do 12 kg (kupiłam w komisie za 70 zł) i lafume na plecki ze stelażem - profesional na górskie i nie tylko wycieczki (500 zł) dla mojego cieżkeigo bobasa - biedny Igor z ciezarem 14 kg wszedł na Śnieżkę.

reklama
Do góry