reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

ksia a nowy wozek zamierzacie kupic czy moze z komisu?? bo my stwierdzilismy ze szkoda kasy na nowy lepiej na inne rzeczy wydac kaske a wozek uzywany ale w dobrym stanie mozna za naprawde niewielkie pieniadze dostac, ja akurat sie ciesze z tego becikowego bo moze sie zalapiemy (jeszcze nie liczylam naszych doch.) duzo by nam to pomoglo do ciezko mamy, sami musimy wszystko kupic. cikawe jak tylko bedzie liczony ten dochod: za caly rok, za ostatnie 3 miesiace, na dwie czy trzy juz os. w rodzinie??

reklama
Magda: raczej używany, chyba że nie będzie nic konkretnego, to wtedy nowy, ale raczje bedę się starała zamawiać z zagranicznej firmy, bo nawet doliczając koszty przesyłki np. peg perego wychodzi taniej aniżeli w sklepie w Polsce (i dają sporo gratisów). byłam napalona chicco 4wd duo, ale podobno to czołg, źle się nim manewruje i ze ciężki. peg perego chcę obejrzeć na początku grudnia i wtedy bedziemy myślec.

styczen to dobry czas
bo w lutym to juz kto wie jak to bedzie
mozemy nie miec sił
kurcze to juz coraz bliżej i nie wiem jak wam ale mi czas tak szybko leci
juz znowu koniec tygodnia :laugh:
super

magdalena B.....z tego co wiem to dochód trzeba podzielic na trzy osoby i nie moze przekroczyc 504 lub 507 zł na osobe

Jeżeli będzie tak jak przy zasiłkach rodzinnych, to będzie to dochód z całego roku ( 2004r) i potrzebne będzie zaświadczenie z US. A dochód to: przychód pomnijeszony o składki ZUS, składki na ubezp. zdrowotne i należny podatek od osób fizycznych.
Teraz próg dochodowy to 504zł na osobę.

acha no to teraz juz to lepiej rozumiem. ivon qurcze obeznana jestes ;)
a slyszalyscie o czyms takim:
zapisuje sie date kiedy poczuje ise ruchy dzidzi po raz pierwszy, liczy sie 20 tygodni do przodu i dokladnie w tym dniu prawdopodobnie urodzi sie dzidzia. w moim przypadku byloby to 20 lutego, slyszalam o takim systemie liczenia od kilku juz osob, tylko nie wiem czy to prawda. wiele mitow przeciez funkcjonuje.

reklama
Do góry